DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Mise, která se zpočátku jevila jako avanturistická a prakticky nesplnitelná došla svého závěru. Dobrá, pro hnidopichy dodám, že dílčího závěru, neb zcela vše ještě hotové není a práce je tam ještě jako na kostele, ale přesto - máme klub.V místech, kde v prosinci byla patnáct metrů vysoká katedrála s pozůstatky tří megawattových teplárenských kotlů je již klub, který se dá - s jistou dávkou nadsázky a s korekcí na menší české poměry - považovat za mladšího bratříčka Peterova San Francisco Armory. Necelé tři měsíce opravdu tvrdé dřiny vrátily do hry to nejefektivnější a nejužitečnější, co až dosud bylo českou úchylnou scénou vytvořeno - Ateliér. Vlastně Nový Ateliér.

Nový Ateliér je ... jiný. Jiný natolik, že se okamžitě vtiskne do vědomí. Namísto kapesně útulného sklepa se zabudovaným klubem máme jednu celou budovu ve tvaru kvádru, obklopujícího nové klubové prostory. Dovnitř se jde v rovině terénu a hrací prostory nejsou dole pod zemí, ale naopak v patře, přístupném po snadno kontrolovatelném schodišti. To bude ve finále opatřeno průchodovým turniketem, otevíraným - stejně jako jednotlivá hrací místa a další místnosti - na čip. Bar je nekonečně dlouhý a šestice barmanů se za ním docela ztrácí. V místnosti za krbovým sklem plane živý oheň a za skleněnými dveřmi stojí venkovní zastřešená zahrádka, nahrazující kuřárnu. Restaurační prostor ve finále ztratí akční funkci, neb před dokončením je obrovský sál s pódiem a plánovanou jevištní technikou. Ta patra by se do bývalé kotelnické katedrály dala vestavět i dvě :)

Společenská místnost s barem je největší místností spodní části. Za stoly a stolky si v pohodě sedne skoro stovka lidí, pro další jsou připravena menší a soukromější zákoutí, v nichž našel své nové místo nabytek z kuřárny starého klubu. Čelo místnosti zdobí obří krb, vizuálně ale dominuje gigantický bar, zabírající převážnou část delší stěny. Tlačenici u baru je tedy konec, šestice barmanů má plné ruce práce, aby toto monstrum zvládla obsloužit v celé délce.  Přepracován byl i rautový kout, který má nyní podobu polouzavřeného boxu s ohřívači, umístěnými po obvodu, se snadným přístupem z kuchyně. Jídlo se tak nenachází mezi lidmi a obsluha má snazší doplňování. Další veřejnosti přístupné prostory spodní části už jsou jen sociálky, dosud nezprovozněná příruční šatna a dlouhá spojovací chodba. Sociálky jsou mnohem, mnohem větší a kapacitněji dimenzované, ta pánská je navíc osazena absolutním unikátem sanitární keramiky - blítkem. Zbytek velikého přízemí již je pro veřejnost uzavřen a zahrnuje - bez nároku na úplnost - kotelnu, sklad, chladírnu, umyvárnu nádobí, přípravnu jídel, rozvodnu s technologickým zázemím, kanceláře a kamrlík pro přespání majitelů.  

Po schodišti na konci chodby se dá přejít do hrací části. I ta má centrální koridor, dělící ve dvou třetinách délky budovu na dvě části. Ta levá začíná dosud nehotovým prodejním prostorem s vitrínami s nabídkou hraček. Další dveře vedou do - též ještě syrového - industriálního prostoru, inspirovaného Insexem. Jeho finální podoba se ještě tvoří, nicméně přiznané (a místy i nově doplněné) ocelové konstrukce rozhodně potěší příznivce industriální i steampunkové tématiky. Poslední hrací místností na této straně budovy je gotika, stylově velmi podobná té staré. Je ale větší a do stropu je výš, tudíž se lze rozpřáhnout bez ohledu na limitující výšku prostor. Prostor je zatím syrový, atmosféru mu bude třeba dodat, lze ovšem očekávat, že bude jedním z nejpopulárnějších.

Pravá strana chodby zahrnuje servisní místnost hned vedle schodiště, následuje dvojice šmajchlkabinetů. Další v řadě je bílá místnost pro klinik a elektro. Vycházeje ze zkušeností starého klubu, byla tato funkcionalita poněkud upozadněna, což eleferní veřejnost nemusí přijmout s úplným pochopením. Současné pojetí místnosti je orientováno spíše na soukromější hrátky, pátý člověk by v prostoru spíš překážel, nicméně křeslo se dovnitř vejde zcela pohodlně a spousta hraček též. Zde se již projevuje akcent na nový způsob využívání prostor, v jehož rámci budou masovější akce směřovány do sálu a hrací místnosti budou užívány komorněji. Blok místností v této části ukončuje obří koupelna s vířivkou.

Chodba je na svém vzdálenějším konci uzavřena předělem, oddělujícím prostor backstage. Levou stranu backstage zabírá stěna uživatelských skříněk (ano, k dispozici budou i MNOHEM větší, než dosud), novinkou i zde bude odemykání čipem, zbytek prostoru bude využíván jako zázemí scény a účinkujících. Z backstage pak vede klasický průchod na budoucí pódium, které bude vévodit sálu v levé části budovy. Ten vzniknul vestavěním patra do oné již zmíněné patnáct metrů vysoké katedrály a přístup do něj bude po širokém schodišti ze spodní klubové místnosti. Prostor pod schodištěm zabere šatna a nejspíš i polstrovaný ajnclík, známý ze starého klubu. Pokud hledáte ze starého klubu i celu, buďte bez obav - její ekvivalent bude umístěn nad schodištěm, finální realizace bude ovšem svého druhu překvapením :)

V rámci nového klubu dojde jistých změn i jeho provoz. V řadě prvé musím akcentovat požadavek na ekonomickou návratnost. Prostor je náročnější z hlediska nákladů i personálního pokrytí. Vstupné se proto stane pravidlem - byť protihodnotou bude ještě častěji než dosud poskytován raut. V celém prostoru je plánováno rozsáhle využití čipových zámků, které v případě potřeby dovolí použít model platby za faktické využívání. Současně tak bude snáze řiditelné žádoucí využívání prostor a zajištění v daném okamžiku potřebné míry intimity. Vedení klubu očekává, že takto vcelku elegantně bude vyřešen problém s neúměrně dlouho červenou na dveřích v době vysokého provozu a další nežádoucí či nevhodné jevy. velmi pravděpodobně bude zvýšen počet dnů, dostupných "pro veřejnost", tedy ve formátu kecacícho čtvrtka. Pro uzavřené akce, organizované v rámci komunity bude zřejmě nutno stanovit minimální (garantovaný) počet účastníků, potřebných pro uskutečnění akce a očekávána je i celá řada dalších organizačně technických změn.

Nový Ateliér je fyzicky zkonstituovaný. V nejbližším období se v něm ještě budou motat dělníci a hromadu věcí ještě zbývá dodělat a doladit, nicméně je jen na úchylech, aby mu vtiskli stejně rajcovní atmosféru, jakou měly staré prostory. Vedení klubu je otevřeno připomínkám, proto si nápady rozhodně nenechávejte pro sebe.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 307 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 307

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin