DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

                           SADOMASEM KOŘENĚNÁ ČERVENÁ KNIHOVNA
    Červená knihovna je specifický žánr pracující s mechanismy kýče. Pro své brakové zaměření a cílovou skupinu v ženách je obecně brán jako nejvysmívanější a nejhorší žánr vůbec.
    Má svá specifika, kdy gro příběhu je vztah muže a ženy (zatím jsem teda nečetla typickou „harlekvínku“ na téma žena a žena ). Vztah milostný a to nikoliv příběh, jak spolu bojují po letech vztahu, ale o jejich setkání a dobytí srdce. Končící většinou svatbou a to, že k ní dojde po pár týdnech známosti je sice nereálné, ale klasické pro pohádku lásky.
    Vyžaduje extrémy a až nereálné situace a velký citový nátlak. Toho většinou dosahují nesmyslnýma hádkama a „rozchodem“ ob každou pátou stránku.  Vyhraněné musí být i samotné postavy, ideálně v modelu, kdy hrdinka je chudá, svým způsobem půvabná, ale nikoliv krásná. Spíše taková myška, nebo spíš princezna v myším kožíšku. A rozhodně nevinná – může-li být pannou, tím lépe. Naopak muž musí být velmi protřelý až zkažený, aby se dal její čistou láskou napravit. Musí být bohatý – co bohatý, nechutně prachatý multi miliardář! A hezký, doslova hříšně krásný a božsky sexy.      Třesk dvou hrdinů musí proběhnout také vyhroceně – oba se sejdou z úplně jiného vesmíru a ač je ona pravým opakem žen, se kterými tráví čas, vybere si ji. Ona ho z toho jeho světa vymaní a to je samozřejmě plus, neboť oblíbeným motivem je emoční plochost muže, který se poprvé zamiluje až do té myšky-hrdinky. V tomto žánru jde i o erotiku, od slabých náznaků po 80% obsah knihy v sexuálních popisech. Ty ale nebývají naturalistické, syrové, sprosté, ale mají navonět a potěšit ženskou duši patetickými popisy o vzájemné harmonii, i když mechanismy sexu jsou věrné pornostandardům. Takže každá žena je vždy k sexu připravena a natěšená, on nikdy nemá problém s erekcí (spíše trpí priapismem bych řekla), orgasmů dosahují většinou spolu a ten bývá popisován opravdu vtipně -- samé spirály vzájemné rozkoše, padání a tříštění se v bouři vášně. To, že hrdinové většinou sexují celou noc s nekonečnou plejádou orgasmů a několikrát přes den je také klasický motiv patřící k žánru.
    I tento žánr podléhá módě, která v něm některé téma vynese na vrchol: oblíbené jsou kvazihistorické příběhy, hodně frčí i fantasy motivy (milostné pletky upírů s vlkodlačicema, upírkama, různýma démonkama), u těch se dá přidat jakýkoliv druh sexu. Poté, co vyšlo „50 odstínů šedi“, je hitem motiv sexuálně zvráceného muže, ideálně na sadomaso. Takže autorky, co toto téma už dříve do svých knih pletly, jsou znovuvydávány a ostatní zdatně vaří knižní kuchařku s kořeněnou příměsí.
    Nečekejte však, milí úchyláci, že popisy jsou nějak drsné a nebo sofistikované. Sadomaso propriety (materiální i duchovní) jsou hutně doplňovány klasickým koitem, většinou použité jako okořeněná předehra pro soulož. Ani praktiky nebývají netradiční, nebo nějak brutální: krásná pouta, stimulující šátek přes oči, drobný výprask a spousta kundích dráždítek.
    Mnohem více, než popisům zvrácených praktik, se autorky věnují vystavení hlavního hrdiny, jako silně dominantního muže (ovšem též nijak detailně, o propracované charakteristice postav nelze hovořit). Muže, který až chorobně potřebuje vše mít pod svou kontrolou. Mnohdy je jeho potřeba kontroly projevem emoční prázdnoty, držení si žen od těla (často i za pomoci smluv – jakože D/s smluv, které definují jeho hranice, aby mu ženy nelezly do jeho bezpečného světa). Není snad už třeba dodávat, že hlavní hrdinka ho z těchto tenat osvobodí, pánové smlouvu vždy zruší a přiznají, že vlastně teď už tolik kontroly nepotřebují a mohou ji popustit. Ovšem ne úplně, neboť druhým motivem dominance u hlavních hrdinů je to, že mocný muž, co může vše a je zvyklý vše dostat, tím dotyčnou ohromí. Působí to romanticky – muž, co pro ni přikáže snést modré z nebe (a jeho sluhové tak bezodkladně učiní). Majetnický postoj má působit jako jeho projev velké lásky a starostlivosti. Oblíbeným motivem projevu mužské dominance je to, že vždy za ženu vybírá jídlo v restauraci a buzeruje jí, zda často jí. Mohly byste se snad na tak pozorného chlapa zlobit? Milovat ho musíte! 
   
     Protože těchto knížek i u nás za poslední rok vyšlo dost, tak připojuji stručné (a velmi subjektivní) recenze na tato vrcholná literární díla. Teda aspoň ta, která jsem dokázala přečíst:
   
      50 ODSTÍNŮ (ŠEDI, TEMNOTY, SVOBODY): E.L. JAMES
    Velmi rozvleklá trilogie psaná, krom všeho, velmi prostým, nenápaditým slohem.
    Ona chudá studentka, myška a panna a on krásný, multimiliardář s traumatem a citovým chladem z dětství. Sbalí ji a hned na ni vyrukuje se smlouvou, kterou ale velmi rychle zruší, protože se zamiluje. Ale úchylný sex nezruší, protože ten ji baví, ač jsou praktiky softové a vždy provázané s koitem, či vaginální stimulací.
    V prvním díle jí uvádí do svého světa a možná některé praktiky s drážděním by se daly použít pro předělání vanilky na aspoň trochu pistácii. Druhý díl je extrémní nuda, neboť se tam nic nestane, není tam vůbec žádný příběh a oba vlastně jen souloží, žel vanilkově, neboť jí on nechce ublížit. Malá dějová vložka s pronásledováním bývalé subiny je poněkud křečovitá a odbytá, ovšem nemá na třetí díl, kde je přehnaná, ovšem velmi prázdně a ploše pointovaná detektivka. V něm kromě ohrožení a únosu se opět jen šuká a protože se již vzali, tak i k naštěkání do boudy dojde.
    Hustý je, že vztah k BDSM je tady pokládán jako vyloženě důsledek hrdinových traumat z dětství.
 
     JMENUJI SE X: Molloy, A.J.
    Tato se mi z tohoto žánru líbila nejvíc.
    Rámec je stejný: ona studentka přesvědčena o tuctovém vzhledu, on hříšně krásný a nechutně bohatý italský šlechtic. Chce ji a zaučí ji do svého světa.
    Tím jsou "dionýská mystéria"(LOL), což jsou takové sadomaso rituály. Popisovaný sex (a to nejen ten v rituálech, ale celkově páření obou hrdinů) má slušné prvky drsnosti, není to takové uondané jak v Odstínech. A i když to skončí hepáčem, tak trochu jinak, než v limonádičkách: kniha se v třetině pomalu změní na takovou jednodušší červenoknihovní verzi Eyes Wide Shut: rituály jsou propojeny s mafií a ta ovlivňuje svět apod.
    Mně se popisy rituálu líbily, kdo je na tyhle ptákoviny a-la Roissy (a má romantickou duši), mohlo by se mu to líbit.
     
    HRANA 1,2,3,: Eve Berlinová
     Autorka, která své limonádičky zasazené vyloženě do BDSM společnosti psala dříve, než se proslavily Odstíny. Celkově tyto knihy jsou typické snahou popsat BDSM jako něco dobrého až mystického, samé řeči o sexuální magii a předávání energie.
    I přes to však hlavní hrdinové -- muži trpí typickým motivem: nikdy se nezamilovali a jejich dominance jim pomáhá držet si svět od sebe. A tak i dochází k výsledkům „zvanilkovatění za pomoci lásky“.
     
    HRANA ROZKOŠE
      Ona spisovatelka erotiky, on velký Seattlesky dominátor. On se nikdy nezamiloval, až do ní. Velká snaha o vysvětlení BDSM, žádné přeučování láskou na vanilku, ale spousta keců o předávání energie a další řeči, které BDSM adorují.
     Jen ty BDSM prvky se omezují na přivázat ke kříži, polechat důtkama a vyprstit:-D
     
    HRANA TOUHY
    Velký Seattleský dominátor No2 potkává svou tajnou lásku ze střední, která ho taky dycky tajně milovala a navíc dycky chtěla dělat sádlomaslo. Takže na to hned hupnou a.... po limonádičkovémm bulení ON:"já se nikdy nezamilovávám" ONA:"chci lásku a on mi ji neumí dát" to končí hepáčem. Teda hepáč pro vanilky, protože on s ní díky lásce už nechce dělat tyto „extremní“ praktiky.
    Přiznávám, že toto vyústění, obzvláště u dvou, co jsou BDSM+, mne vyloženě nasralo:-D
   
    HRANA POKUŠENÍ:
     Třetí díl "Hran".
    Oproti dvojce, která mne nakrkla tím "hepáčem", mne toto bavilo a pro ty, kdo mají rádi (rády!:-) ) mix červené knihovny a správně kořeněného sexu, to bude tak akorát.
    Ano, velký Seattleský dominant No3 se potká se svobodomyslnou erotickou umělkyní a on jo ukáže taje BDSM sexu a zamilují se do sebe. Což oba přece nechtějí, protože "láskou ztrácíš kontrolu", takže fňukání a zdánlivě nešťastné lásky tam je dost, samozřejmě hepáč šťastné lásky se koná. Hrdinka je mnohem zkušenější, než předchozí, S/M praktiky už dělala, z obou stran, do BDSM klubu chodí....jen ji to nikdy nechytlo tak, jako s tímto mistrem.
    Kniha obsahuje dost teorií o BDSM, samozřejmě takových, kde BDSM je div ne Vrchol lidského tajemství, takže veskrze kladné (a přehnané) proklamování. A protože hrdinku plác plác na kříži tolik neoslní, tak praktik je tam víc a i zajímavějších. Ale popisy s vulgárními slovíčky (teda s moc vulgárními, přec jen to není všechno o broskvičkách:-) ) a tvrdě jít na to nečekejte. JE to harlekvinka, takže padají v smyslovém oblouznění do peřin a kolem nich se zdvihá vlna bouřlivého orgasmu, ve kterém letí a tříští se vzájemnou orgasmickou harmonií:-D
   
    BEZ DECHU: Banks, Maya
     Trilogie na sebe vpodstatě nenavazujících novel o třech miliardářích -- kamarádech a jak k lásce života svého přijdou.
    Gabe (#1) je sadomasochista, dominant lpící na D/s smlouvě, Jace (#2) a Ash(#3) vyznávaj trojky, kdy si to oba rozdaj s nějakou bábovkou a pak ji vykopnou.
     
    PÁD (#1) Banks, Maya
    Tady je trošku změna oproti rámci chudá-prachatý (ale nebojte, hned v druhém díle lásku Superpracháče získá bezdomovkyně!) On je megapracháč, ale to ona také, je ze stejné vrstvy.
    Líbí se mi i to, že on netrpí BDSM jako sublimací svých traumat, vyloženě je tam řečeno, že ho to prostě baví. Ale drží si ženy od těla a to za pomoci D/s smlouvy, kterou samozřejmě na konci roztrhá, protože ženu svého srdce miluje (tu vtipnou dojemnou scénu si užijte!:-P).
    Praktiky, které provádí, ale jsou docela tematické, rozhodně víc než v Odstínech (trénink análního kolíku přes den, zapůjčení cizím mužům, svazování a naplňování všech otvorů, bičování) a i terminologie není o mušličkách a broskvičkách, ale hezky vulgárně;-)
   
     CHLAD (#2) Maya Banks
    Volné pokračování série Bez dechu. V hlavní roli superpracháč Jace, který se na zásnubním večírku své sestry zakouká do posluhovačky a s kámošem Ashem ji vojedou.
    Pohádkový tón tu dosahuje vrcholu, neb dotyčná je ke všemu BEZDOMOVEC :-)  V první půlce ji Jace hledá a pak už jen óchá, jak je krásná, až mu z toho srdce usedá :-D .V půlce jí však oznámí, že je dominant a ve vztahu bude po jeho, což ona nadšeně přivítá a popisy sexu začnou být sadomasochistické. V tomto je autorka fajn, že ten sex u ní má zajímavý prvky:-)
    Ale nejvíc se mi líbí projev té mužské dominance v "nikam nepůjdeš bez mého dohledu": subiny pařej, chlastaj a dominant jak tichý bobík stojí u jejich stolu a až jsou na plech, rozveze je domů :-)  Jo a celkově to je těžce romantická představa subinky o D/s vztahu, popis nasazováni obojku, to je TAAAK dojemný!
      
    VŠECHNO NEBO NIC Gibbs, C.C.
    Série na pokračování o Dominikovi a Kate
     
    VŠECHNY JEHO TOUHY
    Ona stážistka, on krásný a bohatý. Ona pro něj pracuje a uzavřou smlouvu na týden sexu, kde bude po jeho (a nevylezou ven).
    Je to spíš o ovládání sexem (taky vás baví, kolik orgasmů v těch knihách za pár minut jsou schopné mít? :-D),  S/M je tam spíš v historkách o něm, např. nalezené video, kde bičuje čtyři bábovky apod. . Což ji teda vzrušuje, čím to asi bude :-)) Samozřejmě on se začíná zamilovávat (vtipná scéna, kdy ji mučí orgasmy a pak toho lituje, ze ona přece je živá bytost :-))) ) a když mu ona vyzná lásku, uteče.
    Samozřejme, že takto končí pouze první díl:-D
   
    VŠECHNA JEHO PŘÁNÍ
    Po prvních 30 stranách, kdy se Dom snaží získat zpět Káču, se mu to zdaří a pak se nic neděje, protože buď jen šukaj, nebo se ona vysírá. A tím nemyslím štengruje, nebo si stoji za svým, ale prostě prudí a ten chlap musí bejt svatej (ukáže ji erotickou hračku, kterou ji koupil a ona dostane hysterák, že ona není jako ten milion jeho ex a že on neví nic o lásce. Tak ji on ošuká a je zas klid).
    Sex je vanilkový a k BDSM se to má zas jen tím, že on je prostě dominantní. A že jí pořídí luxusní pouta, která ona nosí. Pak je tam nějaká napínavá část s vydíráním, která se vyřeší úžasně srdceryvně, no a hepáček: do boudy naštěkáno, svatba se chystá:-D
   
     SECRET TIES (tajná pouta): Opal Carew
    Rámec se nemění -- hlavní hrdinka potká hříšně krásnýho Dominanta, do kterého se zamiluje a na konci se zasnoubí. Fajn, to bychom. Hrdinka ovšem kromě Mastera touží sexuálně po dvou kamarádech (kteří jsou její i svoji navzájem nejlepší kámoši) a všeho se ji dostane. Trojka, čtyřka, otroci, dominanti -- všecko najednou:-)
    V celé knize se občas zamilovaně óchá, ze začátku řeší sexuální otevření se, i něco o BDSM jako o výměně energie a lásky se tam plká, ale hlavně se ŠOUSTÁ. Nutno zklamaně říct, že ač hrdinka a Master (a pak i ti její dva kumpáni) do toho dupou pořád a hrají různé roleplay a ona potřebuje, aby jí někdo "dominoval," tak když už tam sou ty popisy těch úžasných sádlomáslo vehementů, tak proč se všecko "týrání" na nich omezí převážně na vomrdání obou direk a maximálně zmínku o plác plác? vrrr!:-))
    Jo a tady láskou nepřeučí Dominanta na vanilku ale na.... switche!:-)))
    Připomínalo mi to povídky čtenářů z BDSM.cz blahé paměti.
   
    BOŽSKÝ BASTARD (Božský bastard, #1) Lauren, Christina 
    Popravdě, nic o S/Mku, ale jinak kniha měla extrémně nulový příběh a byl to jen popis sexu.
    On jí roztrhne dycky kalhotky a pak šukaj. V zasedačce, v kanclu, ve výtahu... pořád si navzájem nadávají, aby za chvíli do sebe bušili jak králíci. Z hlediska literatury hrůza, z hlediska pornografie docela slušný, i když musí člověk přetrpět to bulení na konci s neopětovanou láskou (která samozřejmě opětovaná je, hepáček nechybí).
   
    NESPOUTANÁ (Barvy lásky, #1) Taylor, Kathryn
    Chudé děvče -- americká studentka, on bohatý krasavec, ba co víc -- šlechtic! ;-) on emočně pochroumaný, nechtějící vztah. Ona šedá myš a navíc panna, ktera dá až Jemu. S/M tam ani tak nebylo, jeho "perverze" byla v návštěvách jakéhosi děsně exkluzivniho swingers klubu.
    Model odosobněnosti sexu mne docela zaujal, ale jinak nuda.
   
    OBNAŽENÁ (Barvy lásky, #2) Taylor, Kathryn
    Šlechtic za lásku své vyvolené zaboduje a jeho barva lásky se z černé mění pomalu na barevnou a navíc kvůli ní přestane do swingers klubu chodit. Víc už si nepamatuju, nebylo to nic zajímavého.
   
    CROSSFIRE Day, Sylvia :
    Tuto sérii považuju za něco strašnýho, snad horšího než Odstíny.
    Jediný plus bylo, že ona není chudou tuctovkou, je z podobné vrstvy jako on. Ale jinak?
    Emoční pochroumanost, traumata z sexualního týrání v dětství, zde v fakt LOL verzi (neprozradím, ale já nad tím jeho problémem chcala smíchy). Samozřejmě špatná nevypointovaná detektivní zápletka included. Nejvic WTF moment: asi tak po pěti stranách, kdy ho ona ošuká v autě na koníčka a on ji řekne, že toto potřebuje, být takto ovládán, jí on zničehonic oznámí, že jí chce nasadit obojek, protože ona to sice neví, ale je subina. Po pár stranách jejího váhání toto téma úplně zmizí a zas šukaj vanilkově jak králíci.
    Celé je to takové křečovitě vykonstruované a navíc nudnej sex:-) Až v třetím díle dojde k absenci nějaké zápletky, takže od sexuálních popisů nic neruší a nepůsobí to tak hrozně vykonstruovaně.
     Dojde i na trochu zpestřený sex, ale pouze pouty ze saténu.
    

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 194 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 194

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin