DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

„Jsem napojena ke zdroji, který mě řídí… zdroj určuje vznik, kvalitu a průběh pohybů mých paží. Ty žijí samy o sobě - neovládám je vlastní vůlí. Jsem schopna vlastního přemístění v prostoru, ale zároveň se stávám i loutkou, pro kterou přístroj představuje místo vzniku pohybového impulzu a zároven určuje jeho hranici. Jsem otrokem zdroje…cítím se být / jsem lidským experimentem…”


     4.10.2013 divadlo Ponec uvedlo  
"Experimentální pohybové představení na hranici výzkumu a performance" pod názvem "Tenze."
http://www.divadloponec.cz/playbill/detail/id/51200

     Pod odborným dohledem TomSuchovým byla dlouhým výzkumem elektrifikována holčina, připojena k ovladači a její pohybová kreace (pouze některé svaly rukou) byla částečně ovládána.
     Modernímu Umění nerozumím (do divadla normálně chodím na hry a ne na projekty), takže nevím, jaký to mělo děj, ale pohled to byl zajímavý -- dívčina je zvyklá dělat plynulé pohyby, plout ladně po jevišti, ale jako rušivý, nebo jen jako cizí element do jejího pohybu vstupují neovladatelné pohyby paže, předloktí, zápěstí a tyto nechtěné pohyby si tak s jejím tělem hrají svoji vlastní hru. 

     Delší než samotné představení pak byla "besídka s teamem", při níž TomSuch elektrifikoval zájemce a dobrovolníky se svým vymlouvavým "Nemáte žádné kardiovaskulární problemy, žádný implantát...", který některé lidi přiměl si poodstoupit, aby nebyli vybráni právě oni.

     Co jsem si stihl matně zapamatovat: 
* každé tělo je potřeba před každým takovýmto činem "ladit", protože se mění jak podkoží, tak složení tělesného elektrolytu a reaguje tímpádem i tentýž člvoěk různě
* projekt, kdy by jako Frankenstain rozběhal mrtvolu se konat nemůže, protože svaly reagují jen dokud funguje tělesná chemie, což dlouho po smrti nevydrží
* herečka z toho má spíš duševní než tělesné těžkosti, protože "když se vám ruce hejbou samy a vy to nemůžete ovládat, je to hodně nepříjemný."
* (což mne vede k myšlence, jak by to působilo na subčenku -- zbavit ji vlastně ne jen svobody nějakým směšným svázáním, ale přímo jí takto zabavit tělo, které by se neovladatelně samo hýbalo... to by mohla být zajímavá zkušenost)
* "To je... zvláštní pocit... na to by si mohl člověk vytvořit i závislost, ne?" "No tak to si pište, že jsou na světě skupny lidí, kteří na tomhle závislost mají!" :-)

Gratuluji TomSuchovi, že zase něco úspěšně vyvedl a díky, že jsme mohli bejt u toho :-)
(Přidal bych fotky, ael nevidím tady přikládátko-fotkovátko, tak možná něco dodatečně přiložím jako link, až něco dám na web.)
*santaFreud*

 

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 298 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 298

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara