DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

3.   Popruhy, Stuhy, Pruženky       
                                                                                           
Popruhy můžeme materiálově rozdělit stejně jako provazy. Včetně všech popisů vlastností a ošetření, údržby.
Pletené – Tkané – jednolité
Polyamid, Polyetylen, Polypropylen, Bavlna, Len, Konopí, Juta, Sisal … nu a ovšem existují i popruhy latexové, igelitové,
Nízkoprůtažné - pružné
Pro popruhy by ale slušelo lépe rozdělení spíše dle výbavy.                                                                    



3.1      popruhy jako plochý provaz

     

Dají se použít podobně jako provazy. Výhodou je právě jejich plocha. Lépe rozdělí tlak a netlačí jako provazy. Pozor na popruhy s ostrým okrajem. Nejsou vhodné. Právě ty okraje mohou nejen tlačit, ale i řezat. A i nevýhodou může být jeji plocha. Je obtížnější vázat uzly a ty uzly je nutno dobře umístit. Jsou objemnější. Velmi dobře se dají sešít v různé svěrací kazajky, rukávce .. přípravky. smiley mimochodem montérková kombineza pošitá popruhy s všitými sedlářskými oky je náramně zajímavá hračka.

3.2      s třecí přezkou                         

Přezka má výhodu rychlé manipulace a přesně nastavitelného tlaku a velmi rychlho uvolnění tlaku. Ovšem … pak už se nebavíme o vázání smyček, uzlíků…. Jde jen o utažení jednoho popruhu.

3.3      S ráčnou

    

 
Ráčna je úžasná záležitost. Nejenže vám může pomoci vypnout síť pro hrátky s pavučinami,


ale dá se ovšem použít přímo i na tělo.Stažení rukou přes ramena, hrudník a přes pánev můžete dosíci velice intenzivní bezmoci. Při větším stažení se bezmoc prohloubí o boj o vzduch. Buďte velmi pozorní. Bránice a mezižeberní svaly nehlásí svou únavu bolestí. „Oběť“ nikdy neopuštějte a vždy mějte připravené vhodné nůžky, kdyby se bezpečnostní západky ráčny zasekla. (stává se to často). Více v článku o obezpečnosti. Ráčny nejsou původně určeny ke kontaktu s kůží. Mohou mít otřepy a pořezat. Zrovna tak plechy ráčny tlačí. A navíc při utahování by se kůže houlila a skřípla ke kování. Je tedy nutno ji něčím podložit.
 
3.4 S nepřeberným množstvím různých koncovek.

            Oka, háky, karabiny, obrtlíky,  .. ani není možné vypsat, co vše zajímavé si můžete na svém popruhu koupit rovnou hotové, anebo si našít.
Při výběru dbejte, aby všechna oka byla svařená, aby karabiny měly dostatečnou nosnost i v trhu. (počítejte bezpečnost zhruba 10x hmotnost těla.)






3.5 Stuhy


 

Ovšemže lze použít třeba i stuhy. Nu … většině stuh je pěkná jen při prvním použití. Mačkají se, po vyprání vypadají bídně.  Nutno žehlit. Na druhou stranu, takový hračka v dámských punčoškách a s žehličkou v ruce blush ou je. A lze jimi vyrobit velmi pěknou bondáž.
 
3.6 pružící prvky, pruženky

 
 

Pozor na pruženky. Jistě je lze velmi dobře použít pro zajímavé kreace a použít právě onu pružnost. Zkušenosti s utažením pružných prvků je potřeba nabývat postupně a opatrně. Pruženky ani moc netlačí, aby daly najevo, že se něco děje. Okolo hrudníku mohou znesnadnit dýchání. Což je jistě nesmírně zajímavé, ale také náročné na vzájemnou dobrou znalost a na kondici. Dělají se v obrovském sortimentu šířek a tlouštěk a  tažných sil.
Uzly se na nich vážou vážně špatně. Je lepší si připravit díry a použít provázek, nebo nějaký typ svorek, či nášivek se suchými zipy.

3.7 pruhy gumy- latexu, igelitu

U pruhů igelitu, či latexu lez velmi výhodně použít to, že nekloužou. Vrstvy na sobě dobře drží, netřeba uzly a ani svorky. Mají své vlastní materiálové kouzlo. Více snad v článku o foliích.

 


 Jen opět připomínám, že latexové pruhy, sportovní gumové pásy na cvičení mají své kouzlo, ale bacha na pružnost a tlak a je potřeba promyslet spojení. Je potřeba si připravit nalepit nějaká oka, smyčky ….. Díra v materiálu je nepoužitelná. Okamžitě se trhá. Ale .. velmi dobře se lepí.
 
3.8 připravené sedáky, prsní pásy, záchranářské pásy

Tož to ani nejde nikterak vyjmenovat. Přikládám několik inspiračních obrázků. A to zde v tomto tématu zatím pomíjím třeba svěrací kazajky. Chcete-li si udělat hru na celý víkend, nebo déle … jsou takoví pomocníci neocenitelní J.
 



popruhy - UP One SKY  UPONE popruhy - UP One zapos UPONE

 
Výčet berte jen jako inspiraci. Stačí se projít kolem textilní galanterie, nebo kutilů, provaznictví, potřeb pro záchranáře, horolezce, potápěče a inspirací nasajete tolik, že jen si ji ve fantasii srovnat sebe dost času. A J)) v praxi máte na kus života vystaráno.

Zdroje obrázků:
 
http://upone.cz
http://www.stoklasa.cz/
http://www.lemfeld.cz/
http://www.latexfashion.cz
 
a opět i staré známé
http://www.provaznictvi.cz/
http://kutil-florenc.cz/

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 341 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 341

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara