DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

V pozůstalostech se občas najdou opravdové poklady - tuto úžasně zachovalou sadu diatermických elektrod pořídil Jeff v aukci za cenu více, než symbolickou.

Hned v úvodu budiž podotknuto, že se nejedná o BDSM hračku, byť provedení i vzhled k podobným asociacím svádějí. Tyto elektrody mohou sloužit jako elektrody diatermické, kauterizační či koagulační, je třeba ale důrazně varovat před pokusy připojit je k violet wandům či jiným přístrojům, pracujícím s vysokofrekvenčním vn polem. Mohly by - teoreticky - posloužit jako pracovní elektrody pro TENSy či jiné elektrostimulátory, v praxi ale uživatel narazí na velmi vysokou proudovou hustotu. Jeffův exponát má na Elefernu vlastní galérii.

Sada pochází ze třicátýchlet minulého století a je zhotovena z bakelitu, vzhledově připomínajícího eben či ebonit. Pro tento plast si firma H.G.Fischer zřídila vlastní laboratoře a lisovnu a dosáhla tak vysokých technologických úspěchů. Jako plnivo pro bakelit byla - mimo jiné - používána i mouka z ebenového dřeva, retortové uhlí či pudr z mikromletého čediče, v závislosti na požadovaných vlastnostech dielektrika. V době, kdy byl dobrý každý miliwatt výkonu tak i nepatrné zlepšení tg delta dielektrika skýtalo významnou konkurenční výhodu. 

Sada se skládá z úhlové, zahnuté a přímé rukojeti, prodlužovacího nástavce a soupravy mosazných, silně galvanicky pozlacených elektrod. Díly se na sebe upevňují šroubováním. Za pozornost stojí provedení matice elektrod. Ta vytváří límec, překrývající závit i jeho protikus a je slícována s koncem nosiče elektrod tak, aby po sešroubování nevznikal ostrý přechod. I tímto - výrobně náročným - technologickým řešením je omezeno parazitní vyzařování a s ním spojené ztráty výkonu či riziko popálení tkáně pacienta či ruky operatéra.

Tvary elektrod jsou přizpůsobeny pro prohřívání tkáně, ať v ploše či bodově diatermií, dále jsou přítomny elektrody pro dělení tkáně (kauterizační) a elektrody koagulační. Elektrod obsahuje sada celkem osmnáct.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 172 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 172

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin