DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Violet wand Novator je odpovědí BDSM shopu na hlad po levných a bezpečných violetwandech. Na rozdíl od tuzemských variant orange wandu je Novator levný, plně vybavený základní sadou jiskřivek a snadno dostupný. Seznamte se.

Zařízení, plně označované jako Novator Korona pochází z ukrajinské produkce a vzniklo jako výsledek konverze jedné ze speciálních výrob. Jedná se o polovodičový generátor, dodávaný v textilním ztuženém pouzdře spolu se třemi základními jiskřivkami. Zařízení má oddělenou zdrojovou a výkonou část. Zdrojová část je určena k zapojení do zásuvky, výkonová část steslovým trafem je se zdrojem spojena zhruba metrovým bílým kabelem. 

Zdrojová část.
Zdrojová část je odstříknuta ze dvou dílů, spojených cenrtrálním šroubem a sadou západek. Ve spodním dílu je vytvořena síťová zástrčka ve shuko provedení (tedy bez kolíku), na horním dílu jsou vyříznuty shora a zdola dvě sady větracích otvorů. Díl za provozu poněkud hřeje, zejména při vyšších výkonech, větrání je proto na místě. Nejasným zůstává způsob ochrany jednotky, krytí IP20 odpovídá skutečnosti, nicméně na jednotce je vylisováno označení dvojí izolace a vedle ochranných skuko kontaktů je stejnou formou vylisováno znáček pro uzemnění. provedení trafa by dvojí izolaci odpovídalo, ale k trafu vede i vodič od schutzkontaktu... Velikost unikajícího proudu i izolační pevnost jsou v pořádku. Zdroj je poměrně lehký, vnitřní montáž je velmi civilizovaná.

Výkonová část.
Mechanicky je výkonová část realizována podobně, jako část zdrojová, tedy ze dvou polovin tlakově odstříknutého plastu, spojeného západkami. Má tvar rukojeti s průřezem čtverce, hrany zaoblené, v oblasti hnízda pro jiskřivky hranol plynule přechází v komolý kužel. Hnízdo je utopeno poměrně hluboko, nicméně osoby se štíhlejšími prsty do něj snadno dosáhnou, proto je jednotka označena jako krytí IP10. Na vině je zvolený systém zátavů 12 mm a forma kontaktní růžice s obvodovou pružinou. Vodič je atypicky přiveden boční stěnou kousek nad spodní hranou hranolu, přes zalisovanou průchodku, zmenšující lomové namáhání přívodu. Spodní strana hranolu je vyhrazena pro knoflík regulátoru výkonu ve tvaru polokoule s hmatníčky po obvodu. Regulátor není příliš prakticky řešen a jeho chod není zcela jistý - dojem je podobný, jako již vydřený levný potenciometr. Je ale možné, že jde o problém testovaného kusu.


Jiskřivky.
S přístrojem jsou dodány tři jiskřivky - tyčinka, hřebínek a hříbek. Jiskřivky jsou zhotoveny z nízkotavného sodného skla se zátavným systémem 12 milimetrů. Sklářská práce je bezchybná, beze stop stříbření, shrnování ohybů nebo prořídnutí ploch. Kontakty jsou invarové, bezchybně napojené, dojem kazí jenom ponechané zbytky čerpacích trubic, dobře patrné při pohledu do kontaktu přes sklo. Jiskřivky jsou plněny ředěným vzduchem, svítí tedy klasicky fialově. Za pozornost stojí pětizubý hřebínek, jehož zuby délkou příjemně kopírují obvodové křivky prsu. Designér současně správně ohodnotil proudovou hustotou, proto se průměr zubů směrem ke krajům zmenšuje. Výboj se šíří rovnoměrně a za hřebínek dostává jeho autor plný počet bodů a milkov´s choice :)


Obal.
Přístrojek je dodáván v praktickém látkovém pouzdře s bužírkou vyztuženými hranami. Víčko pouzdra je vybaveno rukojetí a zapíná se na obvodový zip. Ve víčku jsou našita gumová poutka pro tři dodávané jiskřivky. Hluboká spodní část pak umožňuje uložení zdroje a výkonové části, oba díly jsou odděleny jakousi všitou vyčalouněnou přepážkou. Obal je vcelku praktický, ale neposkytuje jiskřivkám prakticky žádnou ochranu v případě pádu nebo nárazu pouzdra.


Dojmy z provozu.
Osazení a vyjímání jiskřivek je bezproblémové, po zasunutí jiskřivky do hnízda je přístup ke kovovým částem zařízení vyloučen. Zařízení nemá vypínač, je tedy v chodu okamžitě po zasunutí do zásuvky. To je třeba zohlednit a vědomě se naučit otáček regulátorem před vypnutím do polohy minimálního výkonu. Chod regulátoru není zcela jednoznačný, regulační křivka dělá dojem, jako by nerostla monotónně a spojitě. Přístrojek - zejména při vyšších výkonech - hlasitě hraje, což navádí na dojem, že při návrhu traf nebyl použit ferit s vhodnými charakteristikami. Funkce přístroje je ale spolehlivá, byť výkonnější provedení jednotky se při delším provozu s vysokým výkonem zahřívá. Časová stálost výboje je bezchybná a chyrakter výboje se nijak výrazněji nemění se zatížením.

Resumé.
Za cenu bdsmshopu jednotka poskytuje výborný poměr ceny a výkonu. Pro domácí použití vynikající jako první violet wand, pro nasazení v profistudiu bych asi s doporučením váhal.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 637 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 637

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara