DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

V rámci mezisvátečních a ponovoročních aktivit, vymetání pavučin a vyhledávání prachem zasypaných redaktorů proběhly i nějaké změny v rámci eleobchodu.Ta asi nejvýznamnější představuje definitivní rozžehnání se s dodavatelem polotovarů pro modifikované generátory, firmou Conrad. Partnerství to bylo dlouholeté, zpočátku velmi funkční, časem pak už jen funkční. Serža i já jsme se s ním začínali docela mordovat, dohánění a nakonec i prosté shánění alespoň dvou kusů začínalo připomínat lov na sněžného muže a změny, které u dodavatele proběhly v rámci konce roku (likvidace žižkovské prodejny, přesun centrály do Malešic a nepochopitelné prolnutí s FKT, přičemž záruku nenese nikdo) dodaly nespokojenosti poslední štrich. Pohár přetekl a já vyrazil do Německa. A co je nového?

 Nově budeme především nakupovat polotovary přímo u výrobce a v jednání je i to, že by pro Eleferno mohlo existovat přímo upravené provedení, s naším vlastním designem a již modifikovanou elektronikou. Tady narážíme na dvě věci - tou první je samozřejmě cena, která by podle prvních nástřelů asi vylezla o hodně výš, než považujeme za akceptovatelné, tím druhým je problém homologace. Stávající provedení, které Serža upravuje má německé medicínské atesty a tudíž není problém s jeho výrobou. Ty by nastaly v případě, kdy bychom chtěli například nahradit proprietární (a zkoušený) konektor přístrojovými zdířkami, které jsou u modifikovaných generátorů nejoblíbenější. 

V nabídce se objeví i pár novinek. Tou asi nejpoptávanější budou náhradní kabely. Původní konektor (dále jen PK) je opravdu hodně proprietární (jeho konstrukce je vytvářena de-facto ve vstřikolisu, koupit jako díl samostatně nejde), takže snaha připojit si vlastní elektrodu či udělat si vlastní kabel bývá velmi komplikovaná a většinou končí na straně přístrojových zdířek modifikovaného provedení.  Ta dobrá zpráva je, že už teď máme v nabídce shopu prakticky všechny kabely, tedy PK-kolíček (2 mm), PK-banánek (4 mm), PK-kulatá izolovaná zdířka pro elektrody s pigtailem a PK-plochá půlkulatá zdířka pro pryžové elektrody. Během měsíce pak speciálně pro nás budou metrové kabely PK-volný ocínovaný vodič pro nabastlení vlastního konektoru.

Hodně poptávané ploché elektrody se dočkaly rozšíření nabídky - kromě standardních a s přístrojkem dodávaných gumových čtverců 40x40 umíme nově i kulaté s průměrem 43 mm a obdélníkové 50x100 mm. Pro experimentátory zkusíme začít dodávat i tenkou vodivou gumu v metráži (no dobře, spíš centimetráži) v ceně někde kolem stovky za čtvereční decimetr. Co se samolepících elektrod týká, budou k mání ve čtyřpacku v provedení 40x40 (s pigtailem nebo na knoflíkový systém), 50x50, 40x100 a kulaté s průměrem 30 mm, vše na pigtail. Cena balení je zatím mírně nad pěti stovkami, ale dolů půjde už v prvním kvartálu. Kvalita je velmi slušná, ošetřovaná elektroda udrží lepivost na dvě stovky použití bez regenerace, regenerovat lze vodným gelem (v nouzi vlažnou vodou) či vymrazením.

Novinkou jsou elektrody přisávací, odvozené z balónkových EKG elektrod. K dispozici od příštího týdne budou jednak v provedení s metalizovaným plastem, niklované nebo stříbřené. Cena by měla být (podle provedení) v rozmezí od tisíce korun do dvanácti set za pár. Zábavnou novinkou, kterou se ale chystáme nejprve vyzkoušet je rukavice s vetkaným stříbrným vodičem, sloužící k proměně ruky v elektrodu. 

Poslední novinkou jsou elektrody vkládací či - chcete-li - zastrkávací. Proti stávající nabídce jsme sortiment rozšířili o požadovaná véčka s větším průměrem (ano, eleferní uživatelky JSOU náročné) a s radiální orientací elektrod. Přibylo tak válcové véčko ve vzorci 2R/100x24 a kuželkové véčko 2A/85x35-27. Z rektovaginálních provedení přibyla tři zajímavě tvarovaná provedení 2R/85x14 (s elektrodami v kónicky zahloubeném úseku), 2R/140x16 nebo 2R/105x19, vše s medicínským atestem, sterilizovatelné a dezinfikovatelné běžnými prostředky.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 1021 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 1021

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara