DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Knoflík MA je jedna z věcí standardní ET312 (ne té modifikované Tormovy s firmwarem od Mici), která je v manuálu hodně blbě popsaná a ani ověřování v chodu nedává úplně jednoznačné výsledky.Chvíli jsem si s tím teď na dílně hrál na osciloskopu a po pár konzultacích na Smartstimu jsem se dobral poznatků, které zkusím popsat.

ET312 má čtyři věci, které umí řídit programově. Probereme je.

Amplituda impulsu.
Amplituda je vytvářena ze dvou hodnot. Tou první je hodnota, nastavená na ovladači kanálu, druhou je interní hodnota pulsu. Interní hodnota, z níž se následně generuje výstupní puls zadává procento z hodnoty požadované ovladačem kanálu. Tedy v praxi - pokud je na ovladači kanálu A nastaveno 50 a interní hodnota je také 50, bude na výstup generováno napětí 25 (%) maximálního stejně, jako v případě, kdy je ovladač nastaven na 25 a interní hodnota je nastavena na 100. Zní to trochu zmateně, ale představte si to třeba jako dva potenciometry za sebou. Ten první (ovladač kanálu) určuje maximální dosažitelné napětí na výstupu a ten druhý pak v tomto rozsahu reguluje, nebo moduluje, jak chcete.

Frekvence.
S frekvencí je to jednoduché, procesor étéčka generuje opakovací frekvenci od 15 do 330 Hz.

Šířka pulsu.
Šířku pulsu lze programově řídit v rozsahu od 65 do 255 us. Krok řízení je přitom rozdělený do dvou rozsahů - pod a nad 100 us. Pro rozsah pod 100 us je řídící krok 5 us, nad 100 us je to 10 us. 

Koeficient taktování.
Tahle hodnota je využita jenom v některých režimech a udává poměr toho, jak rychle v rámci smyčky bude výstup přepínaný. Využívají to pouze programy Combo, Rhythm a Toogle. Poloze MA zcela vlevo odpovídá nejrychlejší taktování, poloze zcela vpravo nejpomalejší. Řízena není přímo rychlost taktovacího generátoru, ale jde o modulační hodnotu z rozsahu  Min-Max, nastavenou natvrdo pro každý režim. Uživatelsky to řídit nejde, v user routinách není parametr dostupný.

Takže jak to ve finále dopadá? Tabulka napoví. X je řízení zadávacím generátorem, M je hodnotou z paměti programu

Program
Amplituda
Frekvence
Šířka
Taktování
 Waves    X  X  
 Stroke  X  X  X  
 Climb    X    
 Combo        X
 Intense    M    
 Rhythm    M    X
 Audio    M    
 Split  podle vybrané dvojice
 Random 1  bez efektu
 Random 2
 bez efektu
 Toogle        X
 Orgasm    M    
 Torment    M    
 Phase  řídí fázový posun mezi kanály

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 162 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 162

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin