DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Kravaťák měl být původně další obětí koncernové expanze, ale s ohledem na právě proběhnuvší snídani dostane přednost zábavnější a jedlejší téma.

svacina

Ruští kupci byli proslulí svojí žravostí a opulentností svého hodování. Kupecká města bylal schopna uživit tisíce blízkých hospodářství, realizujících v nich své výpěstky i produkty chovu, lovu a rybolovu. Moskva, Smolensk, Nižnij Novgorod, Kaluga i města Zlatého kruhu byla proslulá kupeckými traktiry, krčmami i restauracemi, v nichž byla podávána zemitá, tučná a bohatá potrava zemitým, tučným a bohatým kupčíkům.

Kupecké město K. se - jak se zdá - začíná vracet z epizody budování rozvinuté socialistické společnosti a následně i komunismu prostřednictvím létajících rour, naplněných výbušninami zpět ke svým kupeckým tradicím. Kromě  všudypřítomných velko- i maloobchodů s automobily, jejich díly a soulehlým tovarem se oproti předloňskému kravaťákově tripu neuvěřitelně rozšířil počet restaurací. A kravaťáka ráno v hale hotelu K. čekalo milé překvapení v podobě nabídky vyzkoušet za příplatek pouhých sedmi bucků novou hotelovou službu v podobě ruské snídaně.

Ta ruská snídaně je podávána formou švédského stolu a stojí opravdu za to. Pirožky se zelím, s vejcem, s masem, s uzeninou, s houbami či s rybami, přesnídávkový boršč a soljanka, hora blinů a na ně asi deset náplní, včetně červeného kaviáru (ten, pravda, servíruje kuchtík), rybí a houbové rasstěgaje, kýble sladké i kysané smetany plus běžný standard pečiva, uzeniny, sýrů a dochucovadel, modifikovaný ovšem ruskými stravovacími návyky. Dal by se u toho strávit den, mít ovšem teřich a metabolismus ruského kupce. V Rusku od prvého prosince platí absolutní nula, takže klasické řešení v podobě stopeček vymrazené vodky z ojíněných grafinčiků mezi chody zde nepřipadá do úvahy a rajčatová šťáva s pepřem a solí  zase nemá žádané digestivní účinky. Kravaťák tedy s jistým žalem v srdci vynechal boršč a rasstěgaje a zablemtaný granátovou šťávou vyrazil vstříc dnešnímu narvanému programu jednání.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 556 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 556

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara