DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Je to neuvěřitelné, ale Eleferno již rok žije na vlastní doméně - zhruba před třinácti měsíci mne zadarmové hostingy otrávily do té míry, že jsem se rozhodl pořídit Elefernu vlastní doménu a dodneška svého rozhodnutí ... nelituji :-) Během oněch třinácti měsíců se dvakrát změnil registrační systém, podařilo se sodomizovat technologii ASP s databází MySQL (byť potomstvo je dosud poněkud neduživé a občas nemá správný počet nohou) a přesvědčit více, než 500 lidí k tomu, aby se zaregistrovali coby členové klubu :-) Během roku vidělo web více, než 82000 návštěvníků - počitadlo Toplistu na úvodní stránce počítá pouze lidi, kteří přicházejí přes adresy www.eleferno.cz nebo přes její ekvivalent eleferno.cz. Povedlo se zprovoznit poměrně chytrý mailer a poštovní "robot", nepovedlo se spáchat používatelný kalendář akcí a též dvojice nástěnka/fórum by se mohla chovat trochu inteligentněji.



Něco málo o pozadí.
E
leferno žije v rámci hostingu Globe, se kterým jsem, v mezích možného, vcelku spokojen - průměrná návštěvnost kolem 300 návštěv denně negeneruje takový traffic, který by snižoval rychlost odezvy pro návštěvníky, pošta má poměrně pohodlné webové rozhraní, jedlé POP3 a servery jsou stabilní. Systémově je web virtuální v rámci MS IIS, lze k němu přistupovat přes FTP a oněch pár problémů s rozbíháním databáze bylo vyřešeno relativně svižně a bezbolestně. K mání jsou syrové logy a předžvýkané výstupy z webalizeru, tedy klonu Analogu - o ně se opírám v druhé části.

O týmu.
Je třeba zdůraznit, že tým Eleferna nemá nikterak pevně stanovenu formální strukturu, mailová adresa bytost@eleferno.cz není ve spojitosti s týmem v žádné příčinné souvislosti. Do týmu řadíme lidi, kteří jsou pro server nebo kluv ochotni něco udělat, v drtivé většině případů za dobré slovo či vlastní dobrý pocit. Kromě bytostí píšících sem řadím všechny, kdo pomáhají s implementací a systémem, s testováním, vývojem, organizační stránkou srazů nebo třeba tím, že půjčí prostory, když je nejhůř. Budiž jim na tomto místě vznesen ohromný dík.

O návštěvnících.
Návštěvníci jsou dvojího, pardon, trojího druhu, přičemž prvé dva druhy jsou si podobné v tom, že se opakovaně málokdy vrací - Eleferno není klasický adult web s nablýskanými šukajícími lolitkami a masturbačních obrázků je na něm pomálu. Umím si sice představit Úchyla, ukájejícího se nad ukázkami elektrod v různém stupni technologického rozpracování a rád s takovým udělám rozhovor, ale dosud jsem se s nikým takovým živě nepotkal. Návštěvník prvých dvou druhů tedy projede server, případně se zaregistruje s fakovanou mailovou adresou (kterou Elebot stejně odhalí) a po zjištění, že obrázky ve fotodokumentaci většinou opakují stejné testovací konfigurace Rejnoka, trojpólového véčka a plochých elektrod se již nevrací. Návštěvníci třetího druhu se vracejí, a to většinou cíleně, adresou z bookmarku, takže je toplistové počitadlo nebere. Mezi návštěvníky převládají muži, aktivnějších je ale oněch něco členek, převážně submisivně orientovaných. Netuší někdo, proč ?

O klubu.
V klubu se během roku podařilo realizovat několik velmi zdařilých a několik prostě zdařilých srazů - v daší aktivitě nám zabránil výpadek Staré pošty a nedostatek vhodného ekvivalentu těchto prostor - to se snad přesouvá do minulosti, od nového začneme v poněkud modifikované podobě, překvapení je připraveno. Za nejpodstatnější považuji sám fakt, že se podařilo seskupit dohromady lidi, kteří kromě teoretizování a sporů o tom, kdo je certifikovanější úchyl umí vzít do ruky páječku nebo do kačenky elektrodu a užít si :-) Dík patří všem a testerkám zejména - byť projekt Rejnok není stále ukončen, bez testerek a testovacího týmu obecně by nebyl ani tam, kde je nyní. Proběhlo i cosi, co by se dalo nazývat osvětovými akcemi, s efektem řekněme nevelkým, leč s nemalým realizačním nadšením. Fotoreportáž z jedné z nich je v sekci pro registrované. 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 351 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 351

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara