DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Sytě oranžové jiskry vznikají různě. Jak jistě ví každý strojař, vznikají například při broušením austenitických ocelí tvrdým brusivem v tvrdé bázi. Jak jistě ví každý chemik, oranžové jiskry dává hořící magnézium, dotované kalciovými ionty nebo směs stroncia a sodíku. Jak jistě ví každý elektrotechnik, sytě oranžové světlo produkuje výboj v neonem plněných trubicích. Přípondělník je však o principiálně jiném způsobu produkce sytě oranžových jisker.

Počasí na horách se mění každým okamžikem, jak bylo na tomto i jiných serverech nejednou podotknuto. Rodilí i zdomácnělí obyvatelé horských bud jsou již s tímto jevem smířeni a připraveni na jeho rozličné podoby, hosté příchozí i příjezší jsou pak na něj upozorňováni zavčasu, přesto je mnohdy nemile a neočekávaně překvapí. Právě minuvší víkend nebyl výjimkou a počasí se z pátečního jemného sluncem prosvíceného kouřma a sobotního vyfoukaného slunečna změnilo do nedělní mlhy po samá okna (sloha, pozorovaná zevnitř) velmi nevhod. Aktivity, plánované do venkovních prostor tak bylo nutno přenést do prostor vnitřních, vyhřátých velkými krbovými kamny a teplem, produkovaným zhruba šesti desítkami úchylných těl a zejména pak duší. V důsledku jejich činnosti se pak prostor velmi rychle zaplnil oku nepříliš viditelnými, leč velmi snadno vnímatelnými oranžovými jiskřičkami a následně i mnohem snáze popatřitelnými projevy jejich existence, rozlezlými porůznu po celé chatě. Krom vizuálního projevu se tak daly zaregistrovat i projevy místy připomínající ono výše zmíněné vysokozátěžové broušení či spalování stroncia v sodíkových parách, o oranžových výbojích, šlehajících z Teslových trubic proti ztopořeným bradavkám nemluvě.

Porůznu dohořívající sytě oranžové jiskřičky jsem našel kolem boudy ještě dnes, když jsme uklízel zbytky navigačního značení akce a pročítal si SMS v telefonu.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 199 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 199

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin