DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

První, Nejstarší a Největší ... to nejsou slova z Nekonečného příběhu ani z Pána prstenů, to jsou charakteristiky, kterými se svého času pyšnil projekt prvního cíleně zaměřeného serveru o sadomasochismu na našem území a v jeho poměrně širokém okolí. Projekt BDSM.CZ, který od včerejšího dne zažívá své oživení z hibernovaného stavu kdesi pod stolem v jedné z Altairových slují a přesun na reprezentativní serverovou farmu :-)

Oficiálně se server narodil o půlnoci 30. dubna 1999 kolem skupiny dnes již dřevních úchylů s Altairem v čele a jeho redakcí či rozšířeným okruhem přispěvatelů prošla velká část osob, které jsou na současné úchylné scéně považovany za tvůrce veřejného mínění a těší se jistému druhu uznání, pokud je něco takového mezi úchylnou cháskou vůbec možné. Mise projektu byla tehdy definována velmi vágně - přibližně jako "máme největší zadarmovou sbírku obrázků mimo alt.binaries na světě", nicméně velmi brzy se s rozrůstáním autorské skupiny začal košatět i strom kategorií (byť jsme mu tak neříkali) serveru. Kromě obrázků, povídek (a v té době prakticky povinných masturbačních fantazií) se začaly objevovat popisy, postupy, návody a překladová literatura. Díky nim se server stal vyhledávaným cílem nejen pro honiče a promrskávačky, ale i pro širokou skupinu lidí, hledajících informace. 

Na projektu si postupně procvičila a nabrousila péra (a taky postupně spálila brka) velká část dnešních aktivních úchylů. Kdesi v archívech serveru ještě čeká na své znovuzveřejnění roztomilá prvotinka mladičké úchylečky  - věku v té době rozporuplného - o prvním hraní s (dnes již kanonickými) hedvábnými šátky. Z té mladičké úchylečky je dnes (nejen) filmová celebrita a hvězda úchylného nebe Fronéma a redaktor, který ten článek tehdy vykousnul pro Eleferno se při vzpomínkách mlsně olizuje :-) Server byl ale rozkročen velmi široce a kromě literárních prvotinek křehkých slečen publikoval prakticky vše, od hlubokomyslných úvah o mystické stránce submise po praktické návody na to, jak si ze sifonové bombičky vyrobit prakticky použitelnou vaginální elektrodu. 

Nežli provozovateli a redakci došlo, že podobně mamutí projekt nelze provozovat na zcela nadšenecké bázi uplynulo několik let a odešlo mnoho disků v poli, ukmitaném petabajty distribuovaných obrázků :-) K jeho utlumení přispěl i fakt, že edukačního (byť předem nestanoveného) cíle bylo dosaženo - roli komunitních center převzaly nově vzniklé servery a akce, pořádané již doopravdy, v reálných a mnohdy i tématických prostorách. Projekt byl hibernován a stal se jakousi ikonou v rozprávkách starců.

O novém BDSM.CZ se dočtete z pera nejpovolanějšího zde. Rád bych na tomto místě apeloval na čtenáře a uživatele Eleferna s prosbou o podporu - je velmi dobře možné, že nosíte v hlavě nebo v šuplatech téma zajímavého textu či materiálu, tématicky vhodného pro úchylný server. Vyndejte to téma a nabídněte ke zveřejnění :-)

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 221 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 221

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara