DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Ano, titulek je záměrně bulvární, neboť o téhle akci se příliš seriózní text napsat nedá. A navíc jde pouze o parafrázi facebookového statusu jedné ze zúčastněných úchylek, která poznamenala že

"... si v hlavě přehrává události včerejšího večera a dochází k jednoznačnému závěru, že pojmy jako "nudná věda" a "suchá fakta" jsou již navždy vyřazeny z jejího slovníku."

To, oč v úterý šlo bylo původně zamýšleno jako poměrně vážně pojatá akce projektu DsD, zaměřená na vytěžení co největšího objemu relevantních dat od co největšího počtu shromážděných úchylek. Ty se - s ohledem na avízovaný a plánovaný formát akce - shromáždily převážně bez partnerů, ovšem s notnou chutí zapojit se. Do Ateliéru jsme tedy navezli aparaturu snímací (EEG, EKG, pletysmograf, oxymetrii) i akční, ve velkém sále zorganizovali prakticky shodné měřící pracoviště, jako posledně a po večeři jsme projekt spustili. Pro úplnost a plnější představu budiž podotknuto,že jeden z přítomných experimentátorů se ještě ráno před akcí nacházel na druhém konci louže v Pasadeně ve slunné Kalifornii a má maličkost se zhruba ve stejné době přesouvala přes polské parodie na dálnice z Warszavy do Čech. 

S ohledem na neustálenou metodiku jsme fakticky natočili pouze dvě sady dat. Pro první posloužilo tělem Zvířátko, poskytnuvší solidní základ do vznikající knihovny artefaktů. K uřknutí baterek tentokrát nedošlo, jisté důsledky však pravděpodobné pokusy o uřknutí přinesly, neboť po přelepení elektrod na Zu se nejprve začal chytat za hlavu Tom a brzy po něm i zbytek týmu. Rekonstruovaný a opravený multiplexor byl tentokrát shledán nevinným, nicméně průběhy se sem a tam lítající úrovní stejnosměrné složky a křivky, měnící se na požádání (i bez vyžádání) podle Zuzčiny vůle přiváděly konzervativněji orientovanou část testovací skupiny ke stavům zjevného zoufalství.  Alternativněji orientovaní spíše zádumčivě a chápavě pokyvovali hlavami a zálibně si mnuli a protahovali dlouhé prsty, opatřené v nejméně jednom případě pěstěnými nehty. 

Po ověření několika snímacích schémat a přivlečení druhého monitoru srdeční činnosti dospěla skupina k závěru, že si s křivkami subjekt dělá, co uzná za vhodné a že tedy nasnímáme alespoń to, co se dá. Za validní tedy byla prohlášena pouze data obou mozkových hemisfér na EEG a větší část snímačů byla poodpojována. Zapojen zůstal jenom multimonitor SMU611, dávající jakž takž použitelný záznam dechové frekvence a hloubky dýchání, EKG v prvním svodu, analýzu arytmií a tepovou frekvenci. Nastaveny ovšem (omylem) zůstaly i klinické alarmy mezních hodnot. Zu si s neskrývaným zájmem prohlížela na čtveřici obrazovek, co že to vlastně cítí a my s Ňufinkou jsme se snažili, aby toho cítila pokud možno co nejvíc. 

To, že se spolu s orgasmem spustil i alarm překročení tepové frekvence (155 tepů) zamýšleno nebylo, i když v následném rozboru padlo mnoho dotazů na verzi firmwaru, která tuto detekci už má vestavěnu. Na každý pád nelze nasnímaná data považovat za striktně validní v přímém smyslu toho slova. Je ale pravdou, že po zohlednění okolností poslouží získané průběhy jako slušný základ pro porovnávání. Jako bonus pak zůstává i velmi pozitivní naladění zúčastněných, kteří si velmi dobili baterky a v neposlední řadě se i dobře pobavili. Tento formát akcí budeme rozhodně opakovat častěji. 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 467 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 467

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin