DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Medici mohou opět usednout, důvod ke znepokojení není.Tématem přípondělníku není slezina jako orgán, tématem přípondělníku je shromáždění, potlach či sraz, jak je duši češtinářově libo. V daném kontextu je ale pojjem slezina sémanticky nejvhodnější.

Synonymem by mohla být třeba i schůze, či, řečeno jazykem moderním, meeting. To ale předpokládá jistou formu organizace a organizovanosti, počínající pozvánkami a rezervací termínů v outlooku či jeho ekvivalentech, program jednání, presidium a v neposlední řadě i powerpointové prezentace cílů a  metod jejich dosažení. Naproti tomu sleziny(či srazy) vznikají spontánně, jen s malou účastí hybatelů, setkání iniciujících. Účastníci se pak doslova slézají na určeném místě ve formátu, organizaci a organizovanosti na hony vzdáleném.

V pátek se mi doma slezly dětičky. Nadcházející svatý týden a předcházející majáles vybudily v mládeži netušené organizační schopnosti, vyústivší v dovezení půlky svojanského ležáku, pěti kil libové krkovičky a nezjištěného množství soboteckých buřtů. Mládež takticky využila nepřítomnosti Lenky a krom sklepa zabrala i větší část baráku, k nemalému údivu kočičích rezidentů a té části Stádečka, k níž se nedostalo storno původně plánovaného dění. Zpovzdálí (a pak i zblízka) jsem to hemžení pozorovals pocity, blízkými k závisti. Nikoliv nad tím, jaká krásná a mladá koťata má na hraní syn. Ten pocit se týkal spíš toho, jak je dnes jednoduché najít si tlupu sobě podobných bez  zdlouhavého vysvětlování, o co že se to vlastně bude jednat a jak ty svoje nápady zrealizovat. 

Mít tyhle možnosti před jednatřiceti lety, kdy jsme s Renčou touhle dobou maturovali, stalo by se mnoho věcí jinak.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 141 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 141

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara