DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

V pátek proběhnula po delší době opět další pilotní akce - pokus o to, dát eleferním elektrosrazům v Ateliéru nějaký neokoukaný a lidi zajímající formát. Po diskusi uvnitř organizační skupiny byla zvolena forma přednášky, či spíše workshopu. Poslyšte proto, kterak nápad dopadl.

Akce byla s řádným předstihem avízována a na Eleferno byl vyvěšen i plánovaný program - pravda, znějící notně sucharsky a formou převzatý z nejhorších tradic Tormova penězodárce. Záhy po zveřejnění programu se dosud prázdný registrátor začal promptně plnit a před akcí dosáhnul počet registrovaných a jejich (občas anonymních) hostí dvacítky. Zdá se, že ne všichni dorazili, výsledná účast ale představovala příjemný a oku organizátorů lahodící mix koryfejů úchylné scény, běžné populace i nově příchozích. To hned zkraje přispělo k vytvoření příjemné a nenucené nálady, kterou nebyl schopen rozrušit ani arganizátorský lapsus kolem nejasně uvedeného začátku akce.

Po zralé úvaze byla akce naprogramována do velkého sálu - jednak kvůli potřebnému PC a dataprojektoru, jednak s ohledem na zamýšlený rámec dění. Poslední sada stolů přišla k přeskupení a uvolněný prostor před plátnem zaujaly po obou stranách ambulantní bílé stolky s osazenými pomůckami. Na levou stranu byly osazeny elektrohračky z kliniku (interdyn, diadyn, ionomodulátor, ET312) a osciloskop pro demonstraci průběhů a meření vlastních zařízení návštěvníků, pravou stranu zabral violet wand, demonstrační pomůcky a poznámky přednášejících. Na stole za nimi se pak zabydlely Tormova kufry. 

Daší, velmi zajímavou novinkou byla přítomnost kameramana - díky Dittrichovi se podařilo zajistit profi záznam celé akce, který bude po sestřihu k dispozici ve Fajlotéce i pro ty členy klubu, kteří se akce přímo nemohli zúčastnit. Dokumentovány byly pouze přednášky, následující akčnější část již na kameře není. Cílem programové skupiny je pořídit tímto způsobem záznam z většiny akcí s edukativním obsahem.

Vzhledem k tomu, že Fronéma se tentokrát nemohla zúčastnit byl jako zdroj vizuální informace použit datový projektor a Lenčiny fotografie, doplněné graqfikou průběhů svalových vláken a schémat drah. Večer ale - po krátkém Tormově úvodu - zahájila potvora s informačním blokem, věnovaným anatomii pánve se speciálním přihlédnutím k muskulatuře pánevního dna. Přednáška se setkala se zaslouženým úspěchem a posloužila jako výborná báze pro následující rozsáhlý Tormův výklad, věnovaný již přímo krátkým drahám v klíně s krátkými odskočeními do oblasti teorie, typologie elektrod a základů bezpečnosti. Probrány byly krátké dráhy přes všechny významné svaly urogenitální skupiny a přes klitoris. Rámec semináře pak podpořily i kolující metodické pomůcky a ukázky elektrod. 

Po Tormově přednášce byla kamera vypnuta a zúčastnění se přesunuli k akčnějšímu druhu dění - požírání produktů vynikající klubové kuchyně a praktickému zafixovávání nabytých znalostí na subinkách. Velké oblibě se tak těšily oba violet wandy (o kterých v přednášce nepadlo ani slovo), elektrifikované kolečko a klasicky velký interdyn. Přítomné zaujalo i proměření Kittina domácího home made generátoru, zejména pak charakter produkovaného signálu. 

Přes jisté počáteční obavy organizátorů z toho, že akce bude suchopárná lze (z pohledu přednášejícího) říci, že obavy nebyly na místě. Nemalou měrou tomu přispěla i dobře namixovaná účast adekvátních dílů osvědčených elektroúchylů (a elektroúchylek) Kassiopey, Ňufinky, Dittricha, Waca či Protozoida s mladou leč zdatnou krví v podobě druhé eleferní generace Kitty, potvory,  Raftíčka, TCKS či TymuRa a celé řady (relativně) nově příchozích, z nichž námatkou lze jmenovat Rennfri, SatAnn, Tabron nebo Emvi. Nelze vyjmenovat všechny, protože finální počet účastníků přesáhl dvacítku a některé nicky nebyly k zapamatování.

Resumé? Akce se líbila a zdá se, že dopadla dobře i z hlediska volby obsahu a formy. Je jasné, že pro optimální edukativní efekt by to chtělo ukázky naživo, je ale stejně jasné že ty jde dělat pouze v komornějším složení a nikoliv na kameru. Téma ovšem zůstává otevřené k diskusi. 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 161 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 161

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara