DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Popsané zařízení se do rukou eleferní testovací skupiny (tentokrát jednočlenné v podobě Torma) dostalo Ježkovou zásluhou. Ve své podstatě jde o jednu ze starších mutací populárního generátoru 804S, známého u nás pod generickým jménem Conrad či ikonickým jménem Konrádův přístroj elektrický. Jednotka v tomto provedení byla určena pro americký trh. Oba přístroje můžete podle obrázků snadno porovnat:

Oproti svému novějšímu a modernějšímu nástupci je přístroj postaven na tranzistorové bázi - každý kanál má vlastní blokující oscilátor s tranzistorem C2120 a k němu příslušný (na danou konstrukci mohutný) transformátor. Spučástková základna je poplatná době vzniku, konstrukce ovšem obsahuje několik sympatických prvků z doby, kdy cutování costů ještě nebylo tak rozšířeno. LED jsou proto osazeny na sokly, jednoznačně definující jejich polohu vůči krytu, potenciometry mají samostatně nasaditelné knoflíky a drážkované hřídelky, sama krabička je dostatečně tuhá. K připojení elektrod je navíc použit systém jack, tedy žádné proprietární jinde neopatřitelné konektory.

Od běžné conradí jednotky se americký veterán liší i úhlednějším označením knoflíků regulace - regulace intenzity má dokonce číselnou škálu od jedné do desíti. Zajímavostí je i konektor pro ochranný klíč na boku jednotky, který bez vloženého konektoru klíče blokuje napájení přístrojku proti zneužití neoprávněnou osobou - například omladinou, využívající hračku zcela rozporu se zamýšleným použitím. 

Regulační rozsahy obou jednotek jsou prakticky shodné, amplituda pulsu při 82 Hz dosahuje 96 V, rozsah regulace frekvence je u američana poněkud menší. Při nové baterii se pohybuje od 0.82 do 103 Hz. Horší je i stejnosměrná složka, dosahující při stejné frekvenci a plném vybuzení do umělé zátěže 1 kOhm skoro tří voltů. 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 210 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 210

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin