DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

V rámci naší virtuální adopce kocoura Clarka zveřejňujeme kvartální výroční zprávu útulku, kde Clark bydlí :-) Jako Eleferno přispíváme jednak finančně, jednak stelivem, kterého útulek spotřebuje opravdu veliké množství. Rádi bychom v této souvislosti upozornili na možnost útulku finančně přispět na účet 234909954/0300 s variabilním symbolem 25275  (CLARK na klávesnici mobilu). Příspěvek je odečitatelnou položkou pro účely daně z příjmu. Dále již samotná výroční zpráva:

Rádi bychom Vás informovali o naší činnosti za první 3 měsíce roku 2010.

* Dne 4.1.2010 jsme přijali kočičku Sněhurku z Jizerských hor. Sněhurku k námpřivezl známý fotograf a cestovatel p.Thoma. S manželi Thomovými jsme zůstali vkontaktu, už několikrát jsme měli tu čest společnými silami zachránit opuštěnékočičky.
* Dne 10.1.2010 jsme přivezli z Přelouče černou, zhruba 4 měsíční kočičkuBianku s poraněným očičkem, černobílého půlročního kocourka Dominika adospělého kocourka Šimona. Kočičky se zdržovaly u domova důchodců, kde bylytaké krmeny.

* Dne 14.1.2010 jsme přijali obrovského kocourka Goliáše z Jizerských hor,kterého k nám v nočních hodinách opět obětavě dopravil p.Thoma.

* Dne 17.1.2010 jsme přijali z Dolan u Kladna dvě černé kočičky pozemřelém pánovi, černou kočičku Sofinku s bílou skvrnkou na hrudníčku a její černoukočičí mámu Sonju.

* Dne 6.2.2010 jsme přivezli z mosteckého bytu 4 kočičky a kocourka, kočičkyjsme pojmenovali Bastet, Kleopatra, Nefertiti a Sachmet, kocourek dostal jménoAdonis. Kočičky zůstaly opuštěné v bytě po nezodpovědném pánovi, který nadjejich množením ztratil kontrolu a musel se z bytu vystěhovat. Kleopatře aBastet byly z dělohy při kastraci odstraněny mrtvé plody. Některé z výšezmíněných kočiček jsou bohužel poznamenány vzájemnou plemenitbou. Tato akceproběhla ve spolupráci s O.S. Mostecké kočky.

* Dne 20.2.2010 jsme přivezli 4 dospělé ohrožené kočičky ze Smrkového Týnce,který se nachází poblíž Slatiňan. Kočičky jsme pojmenovali Růženka,Barborka, Rozárka a Pepinka. Odchyt dalších kočiček z této oblasti nám bylznesnadněn.

* Dne 24.2.2010 přivezl mladý pár z Prahy vykastrovaného a naočkovanéhomourovatého kocourka Eliáška.

* Dne 27.2.2010 jsme přivezli z Vlčnova z oblasti Slatiňan 2 černobílákoťata Reginku a Beatku.

* Dne 6.3.2010 jsme přivezli z Kynšperka nad Ohří kočičku Čitu a její 3 koťátka.Černí kluci dostali jména Tarzánek a Mauglí, bílou kočičku jsme pojmenovaliŠína. Na záchraně kočiček má hlavní zásluhu slečna Hanka z Kynšperka nadOhří.


* Dne 9.3.2010 jsme přivezli dospívající černobílou kočičku Kesinku a věkověstejně starého mourovatého kocourka Matyáška. Kočičky byly odchyceny v budověČVUT v Praze.

* Dne 10.3.2010 jsme přivezli černou dospělou kočičku Mambu z budovy ČVUT.Kočiček bude v objektu zřejmě více.

* Dne 19.3.2010 jsme přivezli 10 kočiček z kladenského paneláku, kocourky Figaa Ella, kočičky Peggy a Julinku s 6 koťátky. Koťátka dostala jména Fionka,Žolinka, Limetka, Bobík, Pluto a Qartík.

* Dne 25.3.2010 přivezl mladý pár z Prahy vykastrovanou a naočkovanoubílomourovatou kočičku Adélku.

* Dne 25.3.2010 jsme přijali černobílého kocourka Puntíčka, kterého ochotněpřivezli velmi milí nálezci až z dalekého Znojma. Kocourek za sebou tahalnožičky, měl průjem, byl plný klíšťat a sužovaly ho značné potíže. Vyšetřeníprokázalo Punťíkovu rozštěpenou pánev. Momentálně je v karanténní kleci bezmožnosti aktivního pohybu, aby mohla pánev dobře srůstat.

* Dne 27.3.2010 ráno jsme přijali bílomourovatou kočičku Sindy a tentýž den vnoci jsme přijali černého drobného kastrovaného kocourka Oriona. Obě kočičkypochází z kladenského sklepení, kde byly několik dlouhých měsíců uvězněny akrmeny skrze mříže. Pro obě kočičky jsme si do Kladna dojeli.

* Dne 28.3.2010 nám přivezl pán z Hostivic u Prahy dva nekastrované kocourky,mourovatého kocourka Luckyho a černého kocourka Kubíčka. Pán, který kocourkypřivezl, se nedávno přestěhoval a nemohl si údajně kocourky nadále ve své péči nechat.

* Dne 29.3.2010 se podařilo odchytit třetí kočičku z kladenského sklepení,černou holčičku Shanty. Poděkování patří Markétce a Petrovi z Kladna, kteří sepostarali o záchranu kočiček ze sklepení a celou dobu je chodili pravidelněkrmit.

Leden až Březen - přijato 44 kočiček, umístěno 23 kočiček (Rocky, Ferda, Bejby,Tomíček, Simba, Badýsek, Miluška, Goliáš, Severka, Sofinka, Bastet, Lupínek,Dominik, Kubíček, Beata, Pepinka, Hanulka, Barborka, Rozárka, Figo, Orea,Omorfa a Sněhurka)
* Dne 21.7.2010 zemřel handicapovaný kocourek Simba na akutní selhání ledvin.Simba k nám přišel popálený a zraněný, měl zlomenou čelist a jedno oko slepé.

V útulku zůstává přes 60 kočiček + 3 psi.
Kastrujeme většinou 1x týdně, v poslední době i 2x týdně po 2-4 kočičkách aočkujeme hromadně 1x týdně.
V útulku máme také staré a handicapované kočičky, které potřebují individuálnípéči.

Veterinární péče nás stojí měsíčně zhruba 20 000 - 25 000 Kč, náklady na krmivoa stelivo pak dalších zhruba 15 000 - 20 000 Kč. Urychleně se snažíme dostavětvenkovní karantény, protože mezi kočičkami máme dominantní kocourky, kteřívyvolávají sváry a rvačky, momentálně je však není možné separovat, pokoje jsouplně obsazené. Po Velikonocích budeme také dokupovat karanténní klece, protožepostrádáme volná místa pro další kočičky.

Od dárců nám na účet přišlo přibližně 30 000 Kč, dostali jsme 350 kg steliva,zhruba 50 konzerv a 50 kapsiček, 70 kg granulek, 3 pelíšky, 2 použitáškrabadla. Děkujeme tímto za tolik potřebnou pomoc, vážíme si strašně moc každégranulky a každé koruny.

Získali jsme pomoc slečny Stáni Švidrnochové z Berouna, která si od nás vminulosti osvojila kočičku Phoebe ke svým dalším dvěma kočičkám a pejskovi, ataké si od nás virtuálně adoptovala handicapovanou kočičku Goldii. Stáňa sivzala do parády design webu, doplňuje efektivní rámečky a další informace. Dobudoucna chystáme nové rubriky na našem webu, opět za pomoci Stáni.

Kočiček hodně přibývá, méně už odchází do nových domovů, lokality pro plašánkynenacházíme, do některých původních lokalit se plašánci bohužel vrátit nemohou.O kočičky se staráme zatím bez pomoci dalších depozit, všechny výše zmíněnékočičky jsou mimo další zvířátka pouze u nás v útulku ve Vrbičanech. O zvířátkase staráme společně s manželem. Prosíme tímto o podporu a jakoukolivpomoc, jak materiální (především hrudkující steliva a granulovaná krmiva,využijeme také starší deky a ručníky), tak i pomoc finanční. Jen za pomociveřejnosti dokážeme dát šanci na lepší život více zvířátkům a poskytnout jimtak lepší podmínky u nás v útulku. Sháníme také dobrovolníky, kteří by byliochotní pro nás depozitovat.

Prosíme, kastrujte kočičky, situace je neúnosná, jen společnými silami můžemeeliminovat kočičí populaci a tím pádem zamezit strádání opuštěných, týraných ahandicapovaných kočiček, které v lepším případě končí v přeplněných útulcích.

Děkujeme za pozornost.


S pozdravem,

Kristýna a Michal Kacálkovi + zvířátka z Vrbičan

O.S. Srdcem pro kočky

www.kocky-utulek.cz

www.srdcemprokocky.cz
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
e-mail 2.: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
mob. 777 757 445

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 115 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 115

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara