DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Jarní text tento, v jazyce archaickém zplozený a slovem cizáckým editorial pojmenovaný vytvořen byl jest sobě pro radost, jisté adeptce nauk jazykozpytných, Modroočka přezdívané pak pro potěchu. Všem, kteříž zmíněný jazyk archaický prokleli a do pekel horoucích zavrhli vzkaz předati mohu, by tito jazyky svými vlastními dobře sobě učinili, kamkoliv jimi dosáhnou, případně tak sobě navzájem učinili v párech či tlupách větších.
 

Období Morany nadvlády odchází v nebytí a s ním ku popatření jest jev přezajímavý, u osob pohlaví ženského a založení svolně poddajného, jak mnozí učencové do jazyka rodného z cizáčtiny překládají pojmenování subinka spatřitelný. Jev ten přezajímavý založen jest na činění pramálo pochopitelném - osoby zmíněné houfně, v počtech značitelných, prchají od pánů svých, v pláštích, kuklích a hábitech plísní sklepení ponurých prokvetlých k osobám pohlaví mužského, věku nevýznamného a zkušeností mizivých, kumštem vázačským, mrskačským ani naukou jinou úchylnou nezatíženým. Osoby tyto (v řeči zasvěcené vanilla nazývané), zhusta ponětí nemající o samé existenci nauk úchylných pak na subinky řečené prapodivným vlivem působí - subinky řečené odkládají záhrobní bělost z lící, pod vlivem tím prapodivným ruměncem probarvených a z osob vážných, do péče Pánů zcela svěřených a v klenutých sklepích k tomu účelu vychovávaných mění se v hravá mláďata skotu domácího, kulatýma očima zbožně na idoly své nové zírající a zrakem prostým veškeré kritičnosti je požírající. Jev ten k popatření jest v míře nebývalé, kterážto jednou z příčin vzniku pojednání tohoto jest.

I kladou si přemnozí mužové úchylní dotaz oprávněný po příčině jevu zmíněného, laňky dlouhonohé ze stád jejich odvádějícího, v tvorečky nepochopitelné subinky poddajné měnícího. V dišputech znaleckých, mezi muži učenými všech tříd kumštů znalých vedených nabyloť obrysů jistých dvé vysvětlení jevu onoho. Vysvětlením prvým, s kterým i autor řádek těchto do značné míry ztotožněn jest, jest převládající hravost subinek řečených, kterýmžto rituály ponuré, v katakombách zatuchlých za doprovodu mumlání příkazů k činění ohavnému v záři planoucích voskovic probíhající a důsledky přemnoze bolestivé přinášející pramálo uspokojení v období jarním přináší. Subinky tyto pak s radostí nemalou důstojné odznaky v kůži či kovu více či méně ušlechtilém provedené Pánů svých zavrhují a zaměňují je atributis honoris nepochopitelnými tvorů mladých, vousu řídkého či brady zcela holé, nezřídka dým rostlin omamných v míře hojné vdechujících, zato však zraku jiskrného a potence nemalé.

Vysvětlení druhé, povahy metafyzické založeno jest na vlivech lunárních, v období jarním samičky mladinké ku páření pudících, by tyto výchovu k poslušnosti veškerou, jakkoliv pečlivě prováděnou zavrhly v nebytí. Mužové v nauce výchovné zběhlí a názor zde řečený zastávající argumentus ten přinášejí, že subinky vlivem zmíněným postižené vzhledu lunatického nabývají, zrak jejich stává se rozmlženým, řeč nesvázanou a dění výchovnému jen s obtíží se podrobují.

Pro osoby zvídavé, povahy příčin odhalení lačné podotknuto budiž, že text tento bez úmyslů hlubších zplozen byl, ve snaze ověřit sobě zručnost řemeslnou, po dlouhé měsíce neužívanou. Druhou z příčin zjevení se textu řečeného jest potřeba pisatelova ku vyrovnání dojmu ohavného z editorialu předchozího, zvrhlým pachatelům autodafé vlastních věnovaného. Nemístno jest hledati mezi slovem řečeným a skutečností zjevnou vazeb jiných, než řečí otevřenou vyjádřených.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 111 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 111

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara