DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

To, o čem už rok vedeme neplodné debaty se nakonec realizovalo. Eleferno si virtuálně adoptovalo útulkového krasavce Clarka. Výběru se zúčastnilo devět samozvaných porotců a Clark získal zasloužených šest hlasů. Druhou z favoritek, rezivku Zlatušku adoptoval jiný zájemce ještě během našeho rozhodování, takže, jak se zdá, přinášíme útulku jistý druh štěstí.

Clark není úplný albín, má krásně probarvené oči, ale je bohužel hluchý a kromě z toho vyplývajících ušníchh zánětů trpí porušenou hormonální rovnováhou - kočičím akné. To se projevuje černými tečkami na čenichu, uších, bradě a nosní sliznici. Do útulku se dostal spolu s bráchou z předchozího špatného umístění v nevalném stavu, vyžadujícím léčbu antibiotiky, nyní je jeho stav stabilizovaný, kocour je ovšem velmi obtížně umístitelný. Proto ta virtuální adopce. 

Náš nový parťák je tak trochu exot - vinou hluchoty nemňouká, ale vříská, a to o dost hlasitěji, než jsou běžné kočičí projevy. Navíc má velice rád vodu, v útulku dominantně ovládá koupelnu, kde spává v umyvadle a přes den se dožaduje puštění sprchy. Okolí vnímá podobně, jako hluchotou postižení lidé - zvýšenou vizuální pozorností a citlivostí na otřesy a změny okolí. Rád se dívá na televizi, kde mu pohyblivé obrázky asi kompenzují smyslovou deprivaci z chybějících zvukových podnětů. 

O Clarkovi se na stránkách Eleferna budete - pokud vše půjde dle plánu - dočítat pravidelně a zhruba stejně pravidelně vás kočkomilná skupina bude otravovat připomínkou. Touhle: Lidé si v tíživé situaci poradí sami a mají příbuzné, kočky ale tuto možnost většinou nemají. Pokud je vám sympatický Clark, kočky obecně nebo aktivity záchranářských útulků, zvažte prosím možnost podílet se na jejich činnosti. Nejjednodušší je to cestou finanční podpory nebo přímo hmotného daru - hodnota obého je daňově odečitatelnou položkou a útulky vám na ni rády vystaví na konci roku potvrzení. Clark je nyní umístěn v útulku občanského sdružení Srdcem pro kočky. Přispět můžete libovolnou částkou na účet 234909954/0300 u ČSOB, jako variabilní symbol platby uveďte prosím číslo 25275 (CLARK na klávesnici mobilu). Pomoci můžete i krmením, stelivem, dobrovolnickou činností, jejíž aktuální potřebu najdete na stránkách útulku.

Clarkovu galérii najdete zde - zatím jsou v ní jen útulkové obrázky, očekáváme ale, že začnou přibývat.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 105 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 105

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin