DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

 Zajímavý a do důsledků promakaný nápad předvedla na Smartstimu Jacco. Její klitorálka by se myslím zatraceně dobře hodila do Tormových steampunkových nápadů. Obrázek z provozu na titulku nedávám: všechny, které k tomu máme jsou dost explicitní a nerad bych, aby měl někdo s Elefernem problémy v práci. Dole v textu budou, jinak to má i galérii: tady je.

Klitorálka je vlastně jen drát, podložka a mosazný jezdec. Naohýbané a spájené. To, co z ní dělá umělecké dílko je tvar a to, jak někdo přemýšlel. A nejspíš taky předělával už navržené. Jak to funguje plus zrovna i stavební postup:

Vezmeme mosaznou podložku s průměrem díry podle poštěváčku vašeho miláčka, trochu s rezervou. Pokud není vhodná podložka v šupleti nebo vedle ve městě v hobyšopu (případně v železářství pana Svobody v Horkách u Staré Paky), dá se místo podložky stočit a spájet kroužek z drátu. Drát je na celé konstrukci stejný - ideální by byla nerez, ale blbě se shání a ještě hůř pájí. Steampunk vyžaduje mosaz, ale pozor na produkty koroze.  

 Ke kroužku připájíme nahoru nástaveček na zlepšní kontaktu a vyrovnání proudové hustoty. Naohýbáme si účko s ohnutými packami a za packy ho připájíme ke kroužku. Komu se nechce mordovat se účkem, spájí si ho ze dvou kusů podobně, jako to udělal Gius na své konstrukci. K účku připájíme napínací nosič nebo - podle zobrazené konstrukce - vytvarujeme nosič spolu s půlkou účka a připájíme jen druhé rameno, to je na vás. 

Jezdeček je asi nejpracnější díl. Něco podobného se prodává hotové v laboratorních potřebách, ty ale vedle v hobyšopu nevedou. Jde jen o svěrku s přítužným šroubem. Zátěž nenese skoro žádnou, takže lze zaimprovizovat. Poslouží buď ohnutý kus mosazi, stažený kolem drátu šroubem, nebo podélně provrtaný a naříznutý bloček, který se šroubkem stahuje nebo jen větší hranolek s dírou a přítužným šroubem. K čemu to slouží?

Klitorálka je nasazená na frajtra a vzepřená proti rozporce, osazené do dvou kolíčků.  Na obrázku je to dobře vidět. Přísavky dole si nevšímejte, ta to jen podepírá. Kolíčky mají v jedné capce vyvrtanou díru a nasadí se na labie děrami k sobě. Mezi ně se strčí třeba i špejle vhodné délky a zapře se do děr. Nasadí se elektroda a jezdečkem se o špejli opře a dobře přitlačí. To je celé.

Pokud budete dělat z mosazi, nezapomeňte hračku po hraní pořádně opucovat. Hrajte si opatrně a ať vám dobře funguje.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 112 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 112

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara