DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

... a současně taky o tuhosti. Pružnost tentokrát vynecháme, abychom absolventům vysokých škol inženýrského zaměření nepůsobili další trauma vzpomínkami. 

Není mnoho fyzikálních veličin s natolik ambivalentním vztahem s inžou - chtěl jsem původně napsat k inžovi, ale schopnost fyzikálních veličin jednat je notně omezena a jistě by se našel krasoduch, konstrukci promptně napadnuvší. Jsou chvíle, kdy inža poddajnost ocení a jsou chvíle, kdy by ji nejraději nakopal do měkce poddajných míst a poslal někam daleko - ideálně do míst, kam slunce nesvítí (prý někde v Lancre).

S měkce poddajnou a dobře konfigurovatelnou úchylečkou se dá podniknout leccos zajímavého. Zejména poté, co po oboustranném štengrování úchylečka vyhrabe na půdě své školní sešity ze šesté třídy a v bílých podkolenkách, modré plisé sukýnce a bílé blůzičce s vázankou vyděsí vaši kamarádku až k otázce "Koľko je tomu, prosím teba, liet?" Je pravda, že ten řemen už měl svá nejlepší léta za sebou a jak v oblasti držení kalhot, mobilu, radioscanneru a Conrada, tak v oblasti spankingové mi dlouhá léta věrně sloužil, po čtvrtku už je ale na odpis - tedy, abych zůstal věren faktům, na zavěšení na zeď mezi předměty památeční a duši úchylově milé. 

Na soustruhu, potažmo frézce inža ocení hlavně tuhost. A na soustruhu, přídavkem třetího kolmého suportu překonvertovaném na frézku ocení inža tuhost tím spíš. Dokud šlo o dural a průměr frézy do půl centimetru, problém nebyl. Problém nastal s dobře vyzrálým litinovým špalíkem a rybinovou frézou, v jejichž součinnosti měl vzniknout přípravek pro točení koulí. Přípravek zatím nevznikne, lépe řečeno, vznikne v osvědčené Jablonecké nástrojárně. Zdánlivě tuhá, v místech spojů mnohonásobně sešroubovaná konstrukce konvertu se po přisunutí frézy změnila v cosi neskutečně poddajného, hadovitě se vlnícího s každým dalším zubem frézy.

Jak to vypadá, padne dost velký kus pondělí na zakoupení dostatečně poddajného řemene a nalezení provozu s dostatečně tuhou frézkou. 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 549 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 549

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara