DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Když mě organizátoři poprosili, zda bych jako administrátor Eleferna nezveřejnila na tuto akci pozvánku, moje reakce se pohybovala mezi "no když podporujeme výstavy koček" a "takovou publicitu si přece nemůžete dovolit." Jak moc jsem se mýlila.

Dnešní popůlnoční pozvánka tedy bude o něco méně tematická, než taková Horská Tvrz, ale zato možná hodně zábavná. Festival Mystica je první ročník akce s podtitulem "První festival magie, pohanství a šamanismu". Na první pohled může mít k BDSM asi stejně daleko, jako dobročinná výstava opuštěných koček, ale nenechme se zmást – kočka Šklíba ví už své.

Kromě toho, že hlavní organizátorka vlastní důtky nejen jako rekvizitu historických vystoupení, trvala na tom, abych zprostředkovala pozvání nějakého prodejce "koženého zboží". A skutečně, na mystickém tržišti festivalu naleznete sortiment osvědčeného BDSM shopu (.cz i .sk) vedle kožených doplňků od řady historických trhovců, kteří, jak jsem se nedávno přesvědčila, opravdu nic moc nenadělají s tím, že si na stánek vedle jemných dámských rukaviček vystaví figurínu s bondage postrojem.

"Víš, co je moje vize?" chrlila na mě mezi drinky "Chtěla bych akci formátu Hell Party." Řádky povinné četby z hodin managementu a marketingu mi vyvstaly před očima a uznala jsem, pamětliva fenomenální úspěchu letošního ročníku, že dnes lidé touží po undegroundu a "něčem odlišném" a tady že bude díra na trhu.

"Ovšem jsi si jistá, že lidi pod pojmem esoterický festival neočekávají staré známé kouzelné vodičky a přírodní kosmetiku?"

"S tím právě hodlám skoncovat. Tady to bude magie a skutečná esoterika ."

Magie – na mysli mi vytanulo slovní spojení "sexuální magie" a starý web Čarodějky, nad kterým jsem tehdy kroutila hlavou, jak může někdo takhle ulítnout a začít spojovat esoterické blouznění s BDSM. Nakonec i Kahofer o tom kdysi napsal článek. Nebylo by lepší držet tyhle věci odděleně, dost na tom, kolik magorů se v obou komunitách pohybuje? Historky o starších pánech, kteří lákají mladé adeptky na "zasvěcení" jakoby se podezřele podobaly těm, které kolují jinde... (aby nešlo o ty samé pány!) Nakonec jsem pod tíhou argumentů uznala, že mezi pohanskými náboženstvími a okultismem – našimi společnými zálibami – a BDSM je souvislost a že není triviální.

Primitivní "pohanské" kultury nepotřebovaly na magnetické karty zabezpečené podzemní kluby, anonymní v zástavbě velkoměsta, aby se vyrovnaly s temnými pudy uvnitř člověka. Existovaly rituály – mysterijní kulty a iniciace, které se dnes hrstky lidí jako nadšenci ze studia Hell pokoušejí znovu vrátit do kultovního kontextu. Možná by bylo příliš odvážné tvrdit, že spoustu návštěvníků jejich párty podvědomě hledá něco vyššího, něco za běžnou realitou? Při četbě životopisů slavných okultistů mě po jisté době přestalo udivovat, kolik z nich holdovalo "sexuálním nezřízenostem" a začala jsem hledat poněkud jemnější souvislosti. To, co na Dálném východě nazývají kundaliní, je možná podobná forma moci, kterou máme na mysli, když mluvíme o "power exchange". (I když těžko říct, co přesně měla na mysli neúspěšná tantrička z vtipu, když zvolala "Konečně se mi ta kundalíná probudila!".)

Občanské sdružení Dávný obyčej si dle vlastních slov klade za cíl registrovat zákonem uznanou náboženskou společnost, která by například zajišťovala přechodové rituály. Může takovým přechodovým rituálem být třeba nasazení obojku a přijetí submisiva do služby?

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, při svém brouzdání Internetem jsem našla americkou novopohanskou církev, která ve svém misále obřad "collaring" má. Není se čemu divit, když je vedená šamanem, který prošel změnou pohlaví ("Tak radikální, jak dnes šamanská proměna může být"), a otevřeně se hlásí k tomu, že je energetický upír, konsensuální sadista a jeho božská patronka, vládkyně podsvětí, se mu zjevuje jako domina s okovanýma botama. Žije s manželkou, mladým otrokem a malou komunitou na farmě na místě, kde je i k nejbližší benzince 70 mil a možná se bude hodně divit, protože jestli první ročník festivalu vydělá, odpřísáhla mi jeho hlavní ideoložka, "Chci ho sem pozvat a taky doufám, že bychom si mohli dovolit nějakou kapelu, třeba Rooti by zahráli za přátelskou cenu díky svým kontaktům s církví satanovou, která tam taky zřejmě bude mít stánek..." 

Nevím, jak vy, ale já už  jsem v tu chvíli měla jasno, že si tuhle akci ujít nenechám, i kdybych to měla zbaběle vydávat za "odborné pozorování".

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 122 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 122

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin