DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Popsaná konstrukce pochází ze Smartstimu. Nejde o nic mimořádně sofistikovaného, krabička umožňuje prohazovat u dvojkanálového generátoru kanály mezi sebou a v rámci každého kanálu pak ještě zaměnit mezi sebou póly. Pro uživatele ET312 je pak šikovná možnost doplnit konstrukci o spínač TriPhase režimu, který uživateli ušetří pajení či spoustu dolls za "speciální" kabel. Krabička má vlastní galérii. A jdeme na to.

 

Autor konstrukce zjevně tíhne spíše k elektrotechnice, než elektronice.To ale zpřístupňuje stavbu i uživatelům Eleferna,  kteří nejsou moc doma v tranzistorech, ale umí vzít do ruky páječku a mají v dílně vrtačku. Kromě nich už bude potřeba jen vrták, pilník a šroubováky. Ten vrták bych doporučoval karosářský stupńovitý - pokud potřebujete občas udělat do plechu nebo listu větší díru (u auta třeba pro CB anténu nebo parkovací senzory), není lepšího nástroje. 

Hezký trik je osadit si na poslední vrtaný průměr kousek stahovací pásky - nevyvrtáte víc, než chcete. Použité přepínače mají oválné dříky, takže díru bude zapotřebí rozšířit. Profíci frézkou, lenoši rotačním pilníkem, ostatní klasickým pilníkem a spoustou potu. 

Z dílů bude zapotřebí krabička (nejlépe podobná té, do jaké máte postavený nebo koupený gnerátor), hrst přístrojových zdířek (nejlépe po dvojicích, používají se třeba na připojení reproduktorů) nebo konektorů podle vašeho systému kabeláže, přepínače a pokud se vám nechce moc pájet nebo budete experimentovat se schématem, tak pár svorkovniček. Schéma zapojení je jednoduché:

Nijak moc se mi nelíbí použití dvou nespřažených přepínačů na prohazování kanálů - tady byl autor asi limitován možnostmi tamního RadioShacku nebo snahou o opakovatelnost a jednoduchost stavby. Rozhodně bych použil přepínač se vzorcem 4x2, nebo bych v nejhorším mechanicky spřáhnul páčky. 

Samotná konstrukce je triviální - přípojná místa a přepínače jsou na čelním panelu, pro vydrátování lze s výhodou použít pole ze svorkovniček.


A to je vlastně celé. Hrajte si opatrně! 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 286 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 286

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin