DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Zajímavý a v amatérských podmínkách snadno opakovatelný nápad zveřejnil wiseyngman na Smartstimu. Elektroda ze sponky

Jde o elektrifikovanou chňapku do vlasů, tedy to, čeho má určitě vaše partnerkaplné šuple v koupelně. Kolega použil na elektrifikaci tenký hliníkový drát, u kterého bych já ale měl problém jednak s vodivostí, druhak s proudovou hustotou. Teda s jejím rozložením. Nejprve tedy to, jak řešil konstrukci kolega.

Otevření sponky

Hezký fórek je použití kancelářské svorky na otevření spony pro snažší práci. Kolega drátem omotal jednotlivé pazoury sponky a povedlo se mu udělat jak jednopólové, tak dvojpólové provedení. Místo vývodů smotal pouze očka, za která chytá krokodýlky od drátů generátoru.

Mně by se víc líbilo použít na elektrifikaci pazourů lepší kov - docela příjemně technologická je samolepící měděná fólie v pásce na opravu plošných spojů.V šířce 6 mm a metrové délce ji prodává třeba GME pod označením CU-PASKA DPS (661-096) za necelých třicet korun i s daní.Až budu tuhle konstrukci zkoušet doma, vyberu si sponku, která půjde dobře rozebrat, omotám každou půlku páskou, napájím přívodní vodič na kolíčkový systém (pigtail) a celé to hodím do stříbřící lázně. Po sestavení by mělo být funkční a bezpečné. Jen ten čas kdyby byl…

Toť vše, hrajte si opatrně :-) 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 117 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 117

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin