DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Kravaťák má rád starý bigbít a nepohrdne ani dobrým popíkem. Šedesátá a sedmdesátá léta. Vzhledem k svému vcelku bouřlivému mládí a bezstarostnému přístupu k autoritám všeho druhu toho stihnul naposlouchat poměrně hodně a s leckterými interprety se stihnul i více či méně seznámit, mnohdy za okolností poměrně bizarních.  S panem Matuškou jej ovšem seznámila tehdejší dívka jeho ... ehm ... srdce. 

A to za okolností poměrně bizarních, v roce 1979 v Devítce,  kde pár dnů před Vánocemi hrál pan Havlík na jazzovém večeru nádherné swingovky a Matušku vzal sebou, aby se mezi všemi těmi krásnými holkami nebál sám. A pan Matuška - aby se sám nebál - se rozhodnul zkusit štěstí u dívky kravaťákova .... ehm ... srdce, s níž si tehdy kravaťák dal rande v Devítce, neb měl ještě nějaké řízení vedle ve Dvojce. Nehledě na skor třicet let rozdílu věku to skončilo poměrně bohapustou ožíračkou ve třech a vynikajícím pokecem, následovaným nadranním tahem přes půl namrzlé Prahy na vyprošťovací polívku do Opletalky.

Žluté kytky koupil kravaťák ve čtvrtek v tom Sasku, kde pracuje a přes dvě zbývající Saska se je chystal dovézt na Žofín, aby je přidal k hromadě jiných žlutých kytek. Proti jejich doručení ve čtvrtek se ale postavila nejprve eurokráva, poznamenavší ve stokilometrové rychlosti černé kravaťákovo auto mocným cejchem zaručeně ekologického eurotrusu a následně ohavná autonehoda, která A14 kousek od Halle uzavřela na skoro pět hodin a do okolních silniček nalila veškerý proud vozidel, snažících se protlačit od Magdeburku směrem na Drážďany, Berlín, Lipsko a Mnichov. Kravaťák s improvizovaně očištěným autem projezdil okolí v marné snaze najít cestu, na níž by nestály kolony a nakonec rezignovaně skončil se scannerem u ucha na jakési krajnici jakési  obskurní komunikace poblíž dráhy 26L EDDP, poslouchal na střídačku věž, ground a dálniční policii a s vadnoucími žlutými kytkami vedle na sedadle čekal, až se cesta uvolní. 

Žluté kytky se podařilo doručit až v pátek k večeru, ve dvě ráno nebylo kam a kravaťákovi se chtělo spát. Jinak se ovšem pátek příliš nevydařil, akce, na kterou kravaťák nejel i akce, na kterou se nakonec vydal a kterou opustil kvůli zajímavě vypadajícímu telefonátu mu na náladě nepřidaly. Pátek vzal konec na stojánce u carga, s dalekohledem na krku a několika zvadlými žlutými lístky na prázdném pravém sedadle černého auta. 

Poslechněte si Čas chvátá....

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 176 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 176

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin